fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Het verschil tussen Sisterlocks, Braidlocs, en Micro Locs

Het is bijna onmogelijk om in één oogopslag het verschil tussen Braidlocs en Sisterlocks te zien. Zelfs als je echt goed zou kijken zal je niet zo makkelijk het verschil kunnen zien, want zodra de haarstrengen eenmaal aan elkaar gegroeid zijn, zien de locs er nagenoeg hetzelfde uit.
Ook mijn Braidlocs worden voor Sisterlocks aangezien. Om je te helpen het verschil tussen deze twee typen locs te begrijpen, mocht je ooit een keuze moeten maken, leg ik graag het verschil uit tussen Braidlocs en Sisterlocks.

Scroll naar beneden voor de video

Er zijn vijf belangrijke verschillen tussen Braidlocs en Sisterlocks: de installatie, het patroon, de starttechniek, de onderhoudstechniek en de prijs.

1. De installatie
Sisterlocks is een handelsmerk en ze kunnen alleen worden geïnstalleerd door een gecertificeerde Sisterlocks consultant of een consultant in opleiding. Dus, als je echt Sisterlocks wilt, check dan of de loctitian gecertificeerd is. Dat kun je controleren op de Sisterlocks Website. Er zijn meerdere mensen die beweren dat ze dit doen, maar niet gecertificeerd zijn.

Braidlocs worden simpelweg gestart met vlechten. Dat betekent dat ze kunnen worden geïnstalleerd door iedereen die goed kan vlechten. Je kunt je haar zelf vlechten of naar een salon gaan om je haar te laten vlechten.

2. De indeling
Het indeling bepaalt het uiterlijk van de toekomstige lokken, daarom is het erg belangrijk. Sisterlocks hebben een nauwgezette indeling die rekening houdt met de textuur en dichtheid van je haar om uniforme locs te creëren.

Als je begint met Braidlocs kun je ook beginnen met een patroon dat perfect is voor jou, het zal alleen in vele gevallen niet zo nauwkeurig zijn als dat van een getrainde Sisterlocks consultant.

3. De starttechniek
In tegenstelling tot de meeste vlechttechnieken begint een sisterlocks consultant aan het uiteinde van jouw haar en werkt de weg naar boven met een Sisterlocks tool om een Sisterlock in het haar te creëren. Het is een specifieke techniek die haarstrengen vanaf het begin tot één lok aan elkaar breidt.
Braidlocs beginnen met het maken van vlechten in het haar. Er is geen gereedschap voor nodig, noch een speciale techniek. Vlechten houden ook heel goed de haarstrengen bij elkaar.

4. De Onderhoudstechniek
Een rotatie is de manier waarop locs worden onderhouden. Het bevestigt in feite de nieuwe haargroei aan de rest van de lok. Een Sisterlocks rotatie hangt af van zowel de textuur van het haar, als de dichtheid.

Hoewel Braidlocs kunnen worden onderhouden met een Sisterlocks rotatie, worden ze meestal onderhouden door interlocking, wat ook een soort rotatie is.

5. De prijs
Omdat het vaak langer dan een dag duurt om ze te installeren, zijn Sisterlocks prijzig. Je betaalt vooral voor de expertise en de tijd van de consultant. Dus hoe langer het haar, hoe dunner je locs, hoe meer uren het kost en hoe meer je betaalt.

Aangezien Braidlocs geen handelsmerk zijn, kun je de locs zelf onderhouden, interlocken of naar een Sisterlocks consultant gaan.
Voor producten voor lokken, Braidlocs, Sisterlocks en Dreadlocks ga naar Locs & Stuff store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *