fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn ergste ervaring met mijn haar

Als ѐѐn van de beheerders van de Facebook groep Kroeshaar en zo plaats ik van tijd tot tijd letterlijk vragen in de groep. ‘Wat is het ergste dat je hebt ervaren met je haar?’

Graag begin ik met mijn eigen ervaring.

Het is nu al een aantal jaren geleden dat ik op de mulo school zat in Paramaribo. Het was vakantie en graag wilde ik mijn haar kleuren. Nadat ik mijn moeder had gevraagd of dat mocht kreeg ik toestemming.

Ze vroeg me welke kleur ik mijn haar wilde verven, ik zei blond. Samen zijn wij toen blondeer poeder gaan kopen bij een Chinese winkel.

Mijn moeder heeft toen mijn haar voor me geverfd (alleen de onderkant, niet mijn heel haar) en ik was super blij. Na een tijdje merkte ik echter dat mijn heel erg droog werd en begon te breken. Ook krulde de onderkant van mijn haar niet meer.

Ik werd bang dat ik mijn haar beschadigd had en vertelde het aan mijn moeder. Zij kwam met de oplossing om alle blonde stukjes weg te knippen zodat mijn haar opnieuw gezond kon gaan groeien. Zo gezegd zo gedaan. Toen had ik opeens kort haar. Gelukkig was het maar voor een tijdje.

Mijn haar is daarna wel heel goed. gaan groeien en is gelukkig weer gezond. Wat ik heb geleerd uit deze ervaring is om niet zomaar blondeer poeder te kopen bij de Chinees, en voorzichtiger te zijn met producten die jouw haar gebruikt.

 

In de Facebook Groep waren er ook heel wat reacties. Deze sprong er voor mij echt uit :

Een mevrouw was pas bevallen en had besloten haar haar te laten straighten omdat ze haar handen vol had. Met de nieuwe baby had ze echt nauwelijks meer tijd voor haar haar.

Aangezien de hormonen huishouding na een bevalling nog behoorlijk van slag kan zijn, begon ook haar haar uit tenvallen. Alsof dat niet genoeg was raakte zij na 4 maanden weer zwanger. Dit was niet gepland, maar het maakte wel dat haar haar helemaal uitviel.Zoals zij het zei ‘ze HAD haar’.

Mijn conclussie is dat het leven zeker overweldigend kan zijn. Zeker als je pas een eerste kindje hebt. Toch is het zaak om tijd te maken voor jezelf als nieuwe moeder. Laat het haar vlechten of knip het kort, maar chemicalien die haar een hoofdhuid kunnen beschadigen, moet je echt vermijden.

Er waren nog veel meer reacties tegen van mensen die het haar hadden beschadigd door kleuren. Mijn conclussie is dat wij echt betere haarkleur producten nodig hebben die ons haar niet beschadigen.

Wil je ook mee discusieren, meld je dan aan bij :  https://www.facebook.com/groups/kroesenzo

Je kun took onze page liken : https://www.facebook.com/kroeshaar

Kay Achthoven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *