fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Van valse Vlechten naar echt lang kroeshaar

Toen ik kroes ging en er nog geen informatie te vinden te vinden was over haarverzorging voor kroeshaar en krullend haar, heb ik overwegend valse vlechten gedragen met het doel mijn haar te laten groeien. In het midden was mijn haar tot op de hoofdhuid afgebroken.

dreadlock extensions valse vlechten voor kroeshaarMireille Liong dreadlock extensions valse vlechten voor kroeshaar

Toen mijn gebroken haar eenmaal was bijgegroeid, genoot ik ontzettend van mijn haar. Het was een herontdekkings tocht van mijn eigen haar, waar ik eigenlijk nooit goed mee had leren omgaan. Eerlijk gezegd was het puur gemakzuchtigheid, want ik heb nooit echt van harenkammen en stijlen gehouden.

Ook toen mijn haar gerelaxt was vond ik rollers zetten te veel moeite. Tangen haatte ik, want hoe voorzichtig ik het ook deed, de hete tang brandde altijd een van mijn oren. Fohnen kon ik gewoon weg niet, dus daar begon ik niet eens aan.

Eenmaal kroes, droeg ik nagenoeg geen valse vlechten meer. Experimenteren met mijn haar vond ik heerlijk leuk. De twee kapsels die als een master beheerste waren de Afro en een Twist out!

Toegeven, ik kon nog steeds geen engelen geduld opbrengen om uren lang met haar bezig te zijn, maar als ik het deed, was het resultaat er wel naar. Ha, al zeg ik het zelf.

Als er zich een gelegeheid voordeed, ging ik naar de kroeshaar kapsalon. Met alle master technieken die ik zogenaamd dacht te beheren, tipte ik niet aan de stylisten die flat twists, cornrows, twists en vlechten beheersten en konden combineren tot niet te evenaren kunst kapsels. Zie hier een paar van mijn kapsels met kroeshaar.

Toen ik wilde schrijven over dreadlock extensions vond ik dat ik ze zelf moest ervaren. Wat ben ik blij dat ik dat ooit heb gedaan. Ten eerste stonden ze buitenverwachting goed, maar zelfs vrienden geloofden dat het mijn eigen haar was. Zo natuurlijk stond het. MIjn man geen fan van vals haar, vond ze sexy. Zo begon ik dreadlocks voor mezelf te overwegen.

Ik was vooral onder de indruk van de kapsels die je kon maken met locs. De loctitian maakte kapsels die ik waarschijnlijk zelf nooit zal kunnen maken, maar ik kon zelf ook heel makkelijk een kapsel maken.

Een van mijn favoriete kapsesl was deze simpele loc-bun. Super makkelijk, kreeg ik binnen een minuut of twee voor elkaar. Nooit had ik gedacht dat ik dit met mijn eigen haar zou kunnen doen. Nog geen drie jaar later was het zover. Zonder dat ik er erg in had maakte ik de loc-bun met mijn eigen braidlocs. Zie de video als bewijs.

Als jij moe bent van valse vlechten of gewoon jouw eigen lang haar wil, kan het ook. Meld je aan voor de Braidlocs cursus. Er is een intro cursus waarin alles over dreadlocks aanbod komt en je leert of braidlocs iets zijn voor jou. Daarnaast is er een Braidlocs cursus die je begeleid met het beginnen van jouw locs en je leert hoe je ze moet bijhouden en verzorgen. Hier kun je je aanmelden voor de alles over locs en Braidlocs cursus.

Shop Haarproducten voor Kroeshaar en Krullend Haar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *