fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Zo was je binnen 10 minuten Kroeshaar, Dreadlocks of Vlechten

Als je half lang kroeshaar, dreadlocks of vlechten hebt, hoef je echt niet een uur onder de douche te staan om jouw haar te wassen. Bekijk de video om te zien hoe ik snel en gemakkelijk mijn lange locs was.

Voor mensen met los kroeshaar

Het is aan te raden jouw haar na elke 2 maximaal 3 co-washes een shampoo beurt te geven. Dit omdat co-washes product resten achterlaten die het haar op den duur super droog laten aanvoelen. Het laagje voorkomt op gegeven moment dat het haar producten kan opnemen waardoor het haar dof wordt, broos en breekbaar wordt.

Kies een shampoo
Allereerst heb je natuurlijk een goede shampoo nodig.  Een die het haar wel schoon wast maar niet uitdroogt. Kijk daarvoor op WhatNaturalsLove.nl. De gehele selectie, van handgemaakte Black Soaps tot en met kruidenshampoos zijn perfect voor kroeshaar, krullen, vlechten en dreadlocks.

shampoos voor kroeshaar, vlechten en Locs
Shampoos voor kroeshaar, vlechten en Locs

Wat je verder nodig hebt zijn een spray fles en een handdoek. Beiden zijn ook verkrijgbaar in de WhatNaturalsLove.nl in de collectie Essentials met basis benodigdheden voor haarverzorging voor kroeshaar, krullen, vlechten en dreadlocks.

Instructies

  • Vul de spray fles voor de helft met een shampoo van jouw keus en water.
  • Pak dan een gedeelte van jouw haar spray de shampoo-water mix op het haar.
  • Wrijf de mix lekker goed in het haar, of je nu locs hebt, vlechten of kroeshaar.
  • Maak een bantu en vervolg met de rest van het haar.

Laat het haar zo een 10 tot 20 minuten zitten om de shampoo goed het werk te laten doen. Het doel is om het haar te verschonen van alle opgehoopte productresten, vetten en vuildeeltjes uit de lucht. Die komen super gemakkelijk los bij de volgende ronde van uitspoelen.

shampoos voor kroeshaar, vlechten en Locs
shampoos voor kroeshaar, vlechten en Locs

Uitspoelen

Ga heerlijk onder de douche en laat het haar zalig stromen op jouw haar en hoofdhuid. Neem de tijd om hier van te genieten. Lekker is maar een vinger lang. Wanneer je er klaar voor bent, haal dan de eerste bantu los. Het makkelijkste is om achter op het hoofd, van onder af aan te beginnen.

Laat het water nu leker door dat stukje haar lopen terwijl je met jouw vingers en handen door het haar heen gaat. Op deze manier spoel je makkelijk de shampoo uit met vuil uit het haar. Vervolg tot de rest van het haar gedaan is en viola! Heerlijk schoon, lekker ruikend haar.

Nu is het tijd om een handdoek over het haar te gooien zodat het overtollig water kan worden geabsorbeerd. Nieuw bij WhatNaturalsLove.nl is deze super Microfiber muts die snel water absorberend en voorkomt dat die vervelende druppels langs jou nek lopen, wanneer je jouw haar probeert te drogen.

Microfiber haar droog muts voor kroeshaar, krullen, vlechten en locs
Microfiber haar droog muts voor kroeshaar, krullen, vlechten en locs

Deze Microfiber muts laat jouw haar nog sneller drogen en het mooie is dat als je krullen hebt, het ook de krulletjes in tact laat.

Ook voormijn locs is het ideaal. Het absorbeert 80% van het water waardoor mijn haar sneller droogt. Wat wil je nog meer.

Voor mensen met los kroeshaar

Je hoeft het haar niet uit te kammen tijdens het sprayen van jouw haar als je gewoon los kroeshaar hebt. Het haar uitkammen doe je pas bij de volgende ronde wanneer je het haar gaat deep conditionen.

Als je co-washes doet, kies dan voor de Detox Conditioner, die het haar diep reinigt, super zacht maakt en ook glans geeft.

Je kunt precies dezelfde methode hanteren voor het conditionen van jouw haar. Doe de deep conditioner door het haar, werk het met jouw vingers door het haar heen en draai een bantu. Bij het uitspoelen van een deel, kun je een kam door  het haar halen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *