fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Meghan’s haar, het Koninklijk Huwelijk en Dreadlocks

Behalve het koninklijk huwelijk op zich, heeft het feit dat Meghan een zwarte moeder heeft met dreadlocks, de wereld behoorlijk in de ban gehouden.

Hoewel ik tot op de dag van het huwelijk zelf geen artikel had gelezen noch een enkele clip had gezien, werd ik er door mijn locs bijgesleept toen een kennis van me mailde: Mireille je weet dat je op de moeder van Meghan lijkt toch?

De moeder had ik dus nog nooit gezien. Net de dag ervoor hoorde ik op de radio dat ze locs had. Nu was ik dus wel nieuwsgierig.

Tot dan toe had ik bewust niks gevolgd omdat ik van mening was dat mensen, de media, de wereld er teveel meer van maakten dan wat het was; twee verliefde mensen die gingen trouwen.

Dat gebeurt dagelijks en uiteraard snapte ik wel dat het hier om een prins ging, maar al die poeha erom heen vooral omdat het om ras ging kon me behoorlijk gestolen worden. Ik had zoiets van lieb den sma, laat die mensen toch.

Het idee dat het een hele eer voor Meghan zou zijn, deed mijn tenen krommen. Dit kan volgens mij alleen maar leven bij mensen die in sprookjes geloven, een sprookjes huwelijk en niks hebben meegekregen van het huwelijk van Princes Diana en Prins Charles.

Ik leef lang genoeg op deze aarde om te weten dat liefde bijna het enige wat telt bij een huwelijk. Alles wat daarbij komt status, geld, titels en vooral gezondheid is meegenomen, want wie je ook bent, waar je ook bent, het is nooit een en al rozegeur en maneschijn. De bisschop met zijn boodschap over liefde was absoluut on point: There is power in love, Love is Power.

De dag erna werd er ook nog op mijn wall gepost dat het een geweldig statement zou zijn als Meghan het haar natuurlijk krullend of kroes zou hebben gedragen en dat ik haar misschien wel het een en ander zou kunnen bijbrengen.

Uiteraard vind ik het fijn dat ik wordt gezien als expert, alleen denk ik dat een en ander verkeerd wordt geïnterpreteerd.

Ten eerste als een huwelijk al een statement is, is het een der liefde. Voor zover ik weet zijn Prins Harry en Meghan niet getrouwd om een statement te maken naar de wereld toe. Zeker niet om mij of zwarte vrouwen in het algemeen te valideren.

Ook hier krommen mijn tenen. Hun statement is dat ze samen met elkaar het leven willen doorbrengen. Kleur, ras, status heeft hier helemaal niks mee te maken. Ik, persoonlijk gun ze alle geluk en liefde.

Hoewel ook ik het een prachtige love story vind, is dit voor mij niet uniek. In Suriname heb ik moslims met hindoes zien trouwen, alle rassen en klassen met elkaar zien mengen. Zoals mijn moeder zei, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Behalve de beelden die ik voorbij heb zien komen, weet ik absoluut heel weinig van Meghan af. Maar van wat ik heb gezien, ook als ik naar haar moeder met de mooie dreadlocks kijk, van wie Prins Harry zegt dat ze “great” is, dan heb ik geen enkele twijfel dat Meghan powerful is en beter dan wie ook in staat om te kiezen welke statements ze maakt. Met of zonder krullend haar.

Het doel van kroeshaar.com is niet om vrouwen een kapsel op te leggen of aan de hand van een kapsel te veroordelen of te stigmatiseren. De site, mijn doel is puur informeren en vechten voor het recht om ons kroeshaar natuurlijk te mogen dragen. Uiteraard bied ik ook oplossingen en heb ik graag dat je bijdraagt door te shoppen bij https://WhatNaturalsLove.com.

Meghan's Mom with locs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *