fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Bosneger haar; wie wil er nou elke dag zo bij lopen?


Benny Harlem en zijn dochter

De opmerking van weer een bekende TV-persoonlijkheid heeft er behoorlijk ingehakt. Tijdens het programma ‘Bubbles & Gloss’ maakte de gastheer allereerst de opmerking dat je er niet zoveel mee kunt. Met dat werd kroeshaar bedoeld dus.

Dat toont al een vervelende onwetendheid, maar het ergste volgde meteen erna: dat het belangrijk is om vrouwen te leren hoe ze bepaalde haarproducten moeten gebruiken want ze willen er niet altijd als een Bosneger bij lopen!

Dit schoot Jae Barbosa Varela geheel in het verkeerde keelgat. Gelukkig had ze het filmpje opgenomen. Op het moment dat ze het plaatste op facebook ging het bijna meteen viraal. Het is nu meer dan 15,000 keer bekeken en het wordt nog dagelijks geshared.

Mijn eerste reactie was dat dit weer een duidelijk voorbeeld is van het feit dat Zwarte mensen tot het enige ras op aarde behoren dat niet het recht heeft het haar natuurlijk te dragen.

Wetten gebaseerd op achterhaalde stereotypen zorgen er zelfs in dit millennium nog voor dat kapsels als dreadlocks, krullen en zelfs vlechten niet geaccepteerd zijn in de werksfeer.

Deze achterhaalde ideeën blijven een leven lijden doordat een beperkt groepje vooraanstaande figuren, beleidsmakers en mensen in de media, zich weigeren te verdiepen in het onderwerp waar ze het over hebben. Ze geloven liever in stereotypen want dat is gemakkelijker.

Ik heb vele woedende reacties gelezen, maar eigenlijk wederom niks nieuws.

Zoals de poster van de video het ook al aangeeft:

UPDATE. Kortom: “we zien niet en willen ook niet zien wat we fout hebben gedaan. We really don’t care, maar hier… excuses voor whatever it is that caused y’all to be so offended. ”


🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾

De beste reactie is overigens van de comedian YL EAGLE. Ze is niet alleen grappig. She is on point!

is feeling disappointed.
on Monday

Biedt niet gewoon je excuses aan, maar zorg dat er verandering komt. En de verandering, zit hem in de diversiteit. Dat is wat er grandioos mist.

Aan degenen die het niet helemaal begrijpen vraag ik vriendelijk de volgende oefening te doen:

Beeld je in dat glad haar standaard niet geaccepteerd zou zijn in geen enkele werkomgeving. Haar dat van nature omlaag naar de grond groeit en geen vlechten kan vasthouden wordt als minderwaardig gezien en beschouwd. Alleen haar dat genetisch onder een hoek, volumineus groeit.

Om acceptabel voor de dag te komen moet je het haar permanenten. Hoe sterker, hoe beter. Dat het chemische spul schadelijk is voor de gezondheid en haaruitval veroorzaakt, doet er niet toe.

Als je je dit enigszins kan voorstellen heb je een klein beetje een idee van hoe zwarte vrouwen, jarenlang onder het juk van de onderdrukkende wetten gebaseerd op Europees haar, hebben moeten leven.

Voor mij persoonlijk mag elke vrouw kiezen wat ze met haar haar wil doen en hoe ze erbij wil lopen. Wat ik weet is dat er oneindig veel mogelijk is met kroeshaar, dat je eigenlijk alleen maar gelimiteerd bent door je fantasie. Kijk ter verificatie maar op de Going Natural Hair Show Page.

Op de retorische opmerking “die willen er toch ook niet elke dag als een bosneger bijlopen”, is mijn tegen opmerking Ja! Ik zou niet anders willen!

Ik houd van mijn haar en geen slier op mijn hoofd denkt eraan nog ooit een chemisch component te gebruiken om mijn haar te ontbosnegeren.

De haarproducten die ik aanraad zijn precies hier in de shop te verkrijgen gebaseerd op het principe: Care, Grow, Style zonder moeder natuur aan te tasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *