fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe je Black Hair, Afro, Vlechten en Rasta, het beste kunt wassen

Urenlang onder de douche staan om je haar te wassen is heerlijk, maar alleen heb je er niet altijd zin in en vooral geen tijd voor. Aangezien ik er ook niet altijd alle geduld voor kan opbrengen heb ik de perfecte manier gevonden om haren te wassen. Of je nu los kroeshaar hebt, krullen, rasta of boxbraids, het geldt voor alle typen Black Hair. 

Gebruikte producten: Going Natural Herbal shampooloc gloveTineke’s Healthy Hair Growth Spray. Voor mensen met los haar: Going Natural Deep conditioner

Urenlang onder de douche staan om je haar te wassen is heerlijk, maar alleen heb je er niet altijd zin in en vooral geen tijd voor. Aangezien ik er ook niet altijd alle geduld voor kan opbrengen heb ik de perfecte manier gevonden om haren te wassen. Of je nu los kroeshaar hebt, krullen, rasta of boxbraids, het geldt voor alle typen Black Hair.

Natuurlijk heb je een shampoo nodig. Hoewel ik er in de tijd als eerste over heb geschreven ben ik geen voorstander meer van co-washes, wassen met conditioners. De reden is dat mensen dit blijven doen, zonder het haar eens in de maand echt goed te wassen. Dan hopen conditioner resten zich alleen maar op en dat is niet bevordelijk voor het haar. Opgehoopte resten verstikken het haar. Zeker als je vlechten draagt.

Verder heb je nodig, een baddoek, een spray bottle, en de loc glove, ja ook als je geen locs hebt is deze super handig. Strelend haalt het opgehoopte resten weg en droogt het water vasthoudende krulletjes in de helft van de tijd. 

Vul de spray bottle voor driekwart met water, liefst alkaline water of bron water pH neutraal. Vul aan met de Going Natural Herbal shampoo en zorg ervoor dat de twee goed mengen door de fles op en neer om te keren. Schudden is af te raden omdat de shampoo dan gaat schuimen. 

Doe vervolgens de handdoek om je schouders en ga aan de slag. Als je lekker veel kroeshaar hebt of een krullenbol bent is het handig als je het haar in 6 tot 12 parten verdeeld. Spray het shampoo water royaal op haar en hoofdhuid. Dit, geeft al een heeeeeerlijk gevoel. Zalig voelt dit op de hoofdhuid, echt waar. Het is een treatment opzich. 

Als je gewoon los haar hebt, doe dit per deel. Ben je klaar met sprayen, haal dan de loc glove door het haar. Dit is om de shampoo goed te verdelen over het haar.Wanneer een deel volledig vol shampoo water is, draai er dan een twist van en stop het in de basis. Doe dit totdat alle delen gedaan zijn. Dit kun je ook doen natuulijk als je locs of vlechten hebt. Het maakt het process nog makkelijker en overzichtelijker. Je weet dan dat je geen stukken haar overslaat. 

Is het haar helemaal geshampooed geef jouw hoofdhuid dan een heerlijke massage en ga 20 minuten lang iets anders doen. Afwassen, bezemen, maakt niet uit, maar gebruik de tijd nuttig terwijl de shampoo intrekt. Uiteraard kun je ook lekker gaan relaxen of mediteren. 

Hier na is het tijd om de shampoo uit het haar te wassen. Spoel de loc glove uit zodat het vrij is van shampoo en gebruik deze weer onder de douche om per deel de shampoo goed uit het haar te wassen. Behoud de delen als je los haar hebt. Nu kun je op dezelfde manier conditionen.

Dit geldt alleen voor los haar, als je vlechten of locs draagt kun je deze stap overslaan. 
Neem een deel van het haar, voeg Going Natural Deep conditioner toe, kam de conditioner door het haar met een kam met grote tanden en ga vervolgens naar het volgende deel. Wanneer alle delen zijn gedaan, kun je beginnen met het uitspoelen van het eerste deel. 

Wanneer het haar lekker helemaal is gewassen en conditioner en shampoo zijn uitgespoeld, doe dan een baddoek over het haar. Laat dit 10 tot 20 minuten zitten om het overvloedige water te absorberen. Wanneer het haar handdoek droog is, gebruik dan de loc glove om nog meer water en eventuele shampoo en conditioning resten te absorberen. Als je twee loc gloves is is het handiger, dan kun je gewoon een droge gebruiken. Je zult merken dat jouw haar heel snel droog wordt.

De laatste stap, zeker als je locs hebt of vlechten draagt, het sprayen van de Tineke’s Healthy Hair Growth Spray op de hoofdhuid, is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat de hoofdhuid meteen de juiste elementen toegediend krijgt die gezonde haargroei stimuleren. Het ruikt heerlijk en voelt zalig verfrissend.    

Deze manier van haren wassen scheelt niet alleen tijd, geld en energie, jouw haar wordt ook echt heerlijk schoon. Wat wil je nog meer? Nogmaals de producten op een rijtje:

Going Natural Herbal shampooloc gloveTineke’s Healthy Hair Growth Spray

Voor mensen met los haar: Going Natural Deep conditioner

 

black hair wassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *