fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Foute Vlechten, Box Braids en Crochet Braids kunnen haaruitval veroorzaken

Deze foto zag ik voorbij komen op facebook met de vraag om hulp en advies. Na zes weken vlechten was dit het resultaat.

haaruitval door vlechten

Uiteraard was dit alles behalve het gewenste resultaat. Het is niet alleen veels te veel haar verlies, uit haar verhaal kon ik opmaken dat ze de vlechten gewoon uit het haar had getrokken. Dat is natuurlijk de grootste fout die je kunt maken. 

Vals haar, extensies, crochet braids, wordt ingevlochten, vervlochten met jouw eigen natuurlijke haar. Als je de vlecht eruit trekt, komt jouw eigen haar mee en dat niet alleen, je moet uitkijken dat niet ook de haarwortels meekomen. Gebeurt dat, dan kun je vergeten dat je haar daar ooit nog zal groeien. 

Toevallig belde mijn holistische kapper mij vandaag om mij te vertellen hoe geweldig de Tineke’s Healthy Hair Growth Spray is. Vijf weken geleden was er een klant bij haar met een kale plek aan de zijkant van haar hoofd. Mireille zei ze, als ik je zeg kaal dan bedoel ik zo kaal als de palm van jouw hand. De oorzaak heb ik niet meegekregen, maar ze raadde deze klant de spray aan en toen die terug kwam liet ze heel blij dezelfde plek zien. Kijk, kijk, kijk! zei ze, mijn haar groeit weer! Ik heb weer haar! 

Natuurlijk vond ik het geweldig om te horen, toen ik de post zag had ik dus meteen ook goed advies voor deze dame. Ze vroeg ook of het een goed idee was om een “break” van vlechten te nemen. Dat is zeker goed reageerde ik, laat het haar en de hoofdhuid even lekker bijkomen. Hier volgt mijn volledig advies.

1) Koop de Going Natural Kruiden Shampoo en de Detox conditioner voor een goed start evenals de No More Knots niet alleen om het haar gemakkelijk uit te kammen, maar ook als luchtige leave in. In dit stadium zijn zware vetten en olien af te raden omdat de hoofhuid op adem moet komen.

 Short Natural hairstyle

2) Knip een mooi kapsel en gebruik de Silky Shea Haarboter om de krulletjes in vorm te houden.

3) Spray daarnaast elke dag de Tineke’s Healthy Hair Growth Spray op de hoofdhuid om haargroei op de plekken waar het haar is uitgevallen te stimuleren. Deze spray die op een kale plek haar laat groeien, zal zeker ook deze dame helpen, die nog heel jong is en het haar niet kaal maar afgebroken is. 

Lees ook: Acht meest gemaakte fouten bij invlechten, box en crochet braids

Zie ook de video waarin Adenike vertelt hoe erg mijn eigen haar er aan toe was. 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *