fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Trump, de Amerikaanse verkiezingen en zijn 100 dagen beleid

Samen met het merendeel van de Amerikanen heb ik met lede ogen toegeken hoe Trump ongekend op onvoorspelbare wijze de verkiezingen heeft gewonnen. Ik, die acht jaar geleden vol hoop was vanaf de aller eerste dag dat ik Obama had horen spreken en alle vertrouwen had dat hij kon winnen, had nooit en te nimmer gedacht dat Trump een schijn van kans had. Ik heb me duidelijk vergist.

 grappen over trump
Alec Baldwin als Trump in de SNL show Saturday Night Live.

Het verlies was super pijnlijk, dat zal ik niet ontkennen. Ik heb het diep, echt heel diep gevoeld voor Hillary Clinton. Een vrouw die heel haar leven in het teken heeft gesteld van public service, heeft het moeten afleggen tegen sexistische oplichter die geen openheid durft te geven over zijn belasting aangiftes en voor wie liefdadigheid bestaat uit het maken van life-sized posters van zichzelf.

Nu is een democratie is nu eenmaal democratie. Als je hebt verloren hoor je de wonden te likken, te helen en zo snel mogelijk op te staan om weer aan het werk te gaan voor de volgende verkiezingen. Dat gebeurd ook, maar het land is verdeeld en dat komt niet zomaar.

Gerry mandering (het herdistricten van gebieden), voters oppression en de inmenging van Rusland heeft diepe wonden gecreeerd. Het zal tijd kosten om ze te helen. Wat mij meer pijn doet is om stukken te lezen zoals die van Bchamchandralall, een schrijver met wie ik het niet altijd eens ben, maar voor wie ik best wel respect heb. Tenenkrommend heb ik zijn laatste stuk gelezen.

Ten eerste het feit dat hij Trump vergelijkt met Obama, schrijft dat Obama de media met zich mee had en Trump de media tegen zich had, klopt al helemaal niet. Obama stond namelijk helemaal niet op de verkiezingslijst. Het ging om Hillary tegen Trump.

Volgens de schrijver zou de media Clinton voortrekken in de media en zelfs beelden editen om Clinton in een beter daglicht te plaatsen. Niks is minder waar, want het stukje film waarover gesproken wordt bestaat niet. Op die manier wordt geprobeerd te toornen aan nieuwsorganisaties als CNN. Ik kan niet zeggen dat ik een CNN fan ben, maar wat ik wel weet is dat ze aan FACT checking doen en als ze een blunder maken, wordt het meteen recht getrokken. Ze doen dat misschien zelfs niet omdat ze zo goed zijn, maar omdat de concurrentie moordend is en betrouwbaarheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Zie hier de totale lijst van vrouwen die allemaal bijna dezelfde verhalen hebben

Als je echt feiten wil over media coverage moet je kijken naar hoe veel meer Trump in het nieuws is geweest in vergelijking met Hillary. Trump weet als geen ander de media te bespelen, wat hem alleen maar geholpen heeft bij de afgelopen verkiezingen. Hoe belachelijker de dingen hij riep, hoe beter de kijkcijfers. Hoe idioter de tweets, hoe meer commotie. Dat was zijn power. Dezelfde media die hem hebben gemaakt noemt hij nu fake nieuws en zelfs “the enemy”.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/q82LZEF63uI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Het ergste vind ik nog dat de schrijver zegt ”  De mediabedrijven hebben die “stoute” uitspraken in de sensatiemachine gegooid en via alle kanalen, waaronder de sociale media, losgelaten.”

Ten eerste als je het wil hebben over de bias media en Obama moet je even checken hoe vaak het filmpje van Kanidaad Obama zijn dominee is uitgezonden, waarin hij racistische uitspraken zou doen. Het is en blijft een van de onvergetelijke punten in die toenmalige verkiezingstrijd omdat kanidaad Obama toen tegen alle advies in het volk rechtstreeks heeft toegesproken met de beste speech over racisme ooit. https://www.youtube.com/watch?v=zrp-v2tHaDo

Ten tweede, het spijt me dat ik het zeggen moet, maar alleen een man kan zeggen “stoute uitspraken”, wanneer het gaat om aanranding. Trump zegt letterlijk “Grab them by the pussy.” Als je serieus wist hoeveel vrouwen ongewenst dagelijks dit soort wat jij noemt stoute uitspraken, letterlijk meemaken, zou je absoluut anders praten. Ik als vrouw weet waarover ik praat. Denk even na wat jij als vader zou doen als mannen dit met jou lieve dochters zouden doen. Is het dan nog gewoon “een stoute uitspraak?”

De schrijver gaat totaal voorbij aan het feit dat er meerder vrouwen verklaringen hebben afgelegd dat Trump ze inderdaad heeft aangerand zie: http://www.cnn.com/2016/10/14/politics/donald-trump-sexual-assault-allegations/

Dan is er de paragraaf die zogenaamd gaat over vrede met de Russen. Voor het geval je het niet weet, het gaat onder andere om een super grote olie deal, de grootst mogelijke ooit. De nieuwe Secretary of State is een bekende oliemagnaat die allang wilde fuseren met de grootste Rusische oliemaatschappij. President Obama had daar een stokje voor gestoken omdat het volgens hem niet in Amerika’s voordeel was. Bekijk deze video eens. Waarschijnlijk heb je ook de nieuwsuitzendingen gemist over de connecties met Rusland en de Dakota Access Pipeline. Wat ik hiermee wil zeggen is, Trump komt bij mij niet over als een vredig mens.

Terwijl hij roept dat Amerikanen meer nationale producten moeten kopen, produceert hij zelf goedkoop in, juist ja China. Dan heb ik het nog niet eens over zijn oplicht praktijgen van Trump University en de kleine ondernemers die hij nooit heeft betaald.

Ik kan uren doorgaan, maar ik heb nog teveel serieus werk te doen. Wat hopelijk wel helpt is om jullie het volgende mee te geven. Wanneer iets voorbijkomt dat je interesse opwekt, check de bron. CNN, New York Times, Rachel Maddow, BBC, WABC, WNYC, Washington Post, zijn allen organisaties die echt nieuws op feiten baseert. Dat betekent nog niet dat je het voor lief moet nemen. Je moet gewoon altijd jouw eigen verstand gebruiken en eigen mening vormen, maar deze organisaties zitten al jaren in het vak en stellen de hoogste eisen als het gaat om verslaggeving.

Verder probeer ik ondanks mijn negatieve bias ten opzichte van Trump echt heel erg hard mijn uiterste best te doen, om tenmiste met een neutrale blik uit te kijken naar goede beleids beslissingen. Het is niet makkelijk. Mogelijk omdat die zijn tot nog toe uitgebleven, maar wie weet komen ze nog? Anyway, zoals ze hier in de US zeggen; Stay Woke!

Shop Haarproducten voor Vlechten, Afro, Black Hair en Krullend Haar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *