fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Krullen in jouw Afro met Going Natural haarproducten

 Krullen voor Afro haar en Black hair

Model: Jayme Goodwin
Kapsel: Pijpenkrullen, Coils of Twists
Gebruikte /Aanbevolen Haarproducten: Silky Shea Haarboter
Kapsalon/Stylist: The Woven Wool
Benodigde tijd:  4 uur
Houdbaarheid: 5 dagen
Prijs: Nog een 5 euro als je het zelf doet.
Haartype: 4B/4C
Haar Lengte: Schouder/nek lengte
Haar Textuur: Normaal
Geschikt voor: Voor elke gelegenheid
Fotograaf Mireille Liong

Wat je vooral nodig hebt zijn tijd en geduld. Ik ben er eerlijk gezegd echt even voor gaan zitten, maar het resultaat mocht er zijn.

Wat je daarnaast nodig hebt is schoon gewassen haar. Uiteraard ben ik bias als ik het zeg, maar tot nog toe heb ik geen betere shampoo gevonden dan de Going Natural Herbal Shampoo. Mijn locs worden krakschoon, zonder dat ze uitdrogen. Daarom raad ik de shampoo van harte aan. Uiteraard moet je daarna ook conditionen. Daarvoor kun je kiezen tussen de Going Natural Deep conditioner en de Going Natural Detox conditioner.

Bij deze onthul ik dan ook het grote geheim om je uren droogtijd te besparen: Laat jouw haar na het wassen gewoon opdrogen zonder producten erin voordat je begint met steilen. Het scheelt echt uren in tijd. Uiteraard kam je jouw haar onder de douche om de conditioner goed uit te spoelen en maak je daarna een twist van elk gewassen deel. Doe dan wanneer je onder de douche vandaan komt een baddoek over je haar om het overtollige water op te zuigen, loop zo een half uur rond dan is jouw haar droog en kun je beginnen.

Wat absoluut onmisbaar is, is de Silky Shea Haarboter. Met dit producten kun je dus niet alleen makkelijk een twistout dragen, je kunt zelfs kiezen wat voor type krullen je wenst te dragen en geloof me je haar blijft goed zitten tot de volgende wasbeurt. Natuurlijk raad ik je niet aan dit zomaar aan te nemen, maar zelf te proberen. Hopelijk helpen de volgende instructies. Wat je verder nodig hebt zijn Flex Rods.

Kroeshaar styling

Pijpenkrullen
In principe maakt het niet uit hoe lang of kort jouw haar is. Met vijf cm is je haar lang genoeg om om deze kleine flex rods te kunnen draaien.

Een rollerset lukt het best op pas gewassen schoon haar, maar het grote geheim is dat je haar niet kletsnat hoeft te zijn met de haarboter. Je haar mag vochtig, maar het hoeft zeker niet doorweekt te zijn. Het is ideaal als het haar nog net niet droog is. Dit betekent dat je niet uren lang onder een haardroger hoeft te zitten of rond te lopen met de rollers totdat je haar droog is. Voor iemand die zo ongeduldig is als ik, is dit een geweldig voordeel.

Het beste is om je haar eerst in te delen in enkele handelbare parten. Dat maakt het proces makkelijker. Afhankelijk van hoe groot of hoe klein de parten zijn kun je 2 tot 5 rollers per deel inzetten. Hoe kleiner je het haar indeelt, hoe voller het kapsel en hoe langer het goed blijft zitten.

  • Neem minimaal de hoeveelheid haar vergelijkbaar met de dikte van een normaal potlood.

  • Voeg de Silky Shea Haarboter toe en borstel het door het haar om het van begin tot eindpunt goed over het haar te verdelen.

  • Begin het eindpunt van je haar om de twist-rod te draaien. Zorg ervoor dat het eindpuntje er echt helemaal goed omheen zit. Dit is belangrijk voor de afwerking.

  • Rol de rest van het haar om de roller en buig dan de uiteinden naar elkaar toe zodat het goed blijft zitten.

  • Herhaal dit voor alle delen van het haar.

  • Haal de flex-rods eruit als het haar helemaal droog is en breng met de vingers jouw haar in vorm.

Klik voor meer van mijn kroeshaar kapsels 

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *