fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De #MidnightRun 2017 in Central Park New York

Toen Sabine Bellevue van “Sabine’s Hallway Natural hair Salon” vertelde wat ze met de jaarwisseling ging doen, was ik meteen super enthousiast. Mevrouw de marathon loper was van plan het nieuwe jaar, hoe kan het ook anders, rennend van start te gaan!

midnight run central park nyc 2017 braidlocs mireille

En dit was geen metafoor. De groep “The New York Road Runners (NYRR)” organiseert al sinds 1978 de #MidnightRun in Central Park. Tot nu was was het altijd drie mijl, maar voor mijn geluk was er dit jaar nog een extra bijgekomen. Tja, al twee jaar, vanaf mijn knie in gebreke is gebleven, heb ik niet eens meer één kilometer fatsoenlijk een gejogd, laat staan vier mijl.

Toch had ik geluk, want Sabine die ook met een blessure te kampen had, was van plan de race te lopen in plaats van te rennen. Vier mijl lopen was voor mij geen probleem dacht ik, omdat ik van lopen houd en sinds ik gestopt ben met de sportschool, ben ik zelfs veel meer gaan lopen. Een super leuke manier om het nieuwe jaar in te gaan, tenminste dat dacht ik dus.

De middernacht loop oftewel “MidnightRun” is echt een geweldig evenement om te doen. Het begint met live muziek en een kostuum party om 10 uur in de avond. En ja, deze mensen rennen de race in kostuum. Echt, met eigen ogen heb ik dit mogen aanschouwen. Ook kunnen deelnemers hun nieuwjaarsresolutie opschrijven op een muur, die toepasselijk #ResolveToRun  wall  wordt genoemd.

midnight run central park nyc 2017 sabine me midnight run central park nyc 2017
Sabine in stijl! by de Resolve2run Wall

Toen ik op de een voor de laatste dag van het jaar hoorde van de #MidnightRun, had ik geen weet van al deze extra leuke activiteiten. Helaas heb ik me er dus ook niet echt op kunnen voorbereiden.

Toen ik op de dag van de race zelf, om half 10 ‘s avonds te horen kreeg dat ik een kaartje had gescoord en dat ik voor half 11 mijn nummer moest halen, heb ik snel twee lagen sportkleding aangedaan om op tijd te zijn. Mijn doel was om de start te halen en niet dood te vriezen voor aanvang van de race. Het was tenslotte winter.

Dat was waarschijnlijk mijn laatste goede beslissing van vorig jaar. Hoewel ik eerst dacht dat ik wel een coolere  sport outfit had kunnen bedenken was ik zeer tevreden met mijn dubbele laag kleding, eenmaal in het park.

Sabine, die deze loop al zeven keer heeft gedaan en ook verschillende marathons heeft gelopen, zie (Natural Hair Salon owner Sabine Bellevue from runs her 4th Marathon) gaf me een volledige rondleiding, van het podium waar er optredens te zien waren tot en met de #Run2Solve  wall  en waar er cool stuff te halen was.

Van de NYRR website

De sfeer was geweldig! Iedereen was vrolijk, in een heerlijk gezellige oude jaars stemming. De muziek inspirerend. Hele gezinnen waren er, sommigen in pyjama en anderen weer in te gekke kostuums. Van vaders als batman  tot en met kinderen in de laatste super Hero outfits.

Op slag 12 uur middernacht begon de vuurwerkshow. Wat een prachtig zicht was dat. In het duistere park, tussen de takken van de bomen, openbaarde zich de prachtige kleuren van het spetterende vuurwerk in de lucht. Op dat moment begonnen ook de #MidnightRun. Opeens gebeurde van alles tegelijk. Terwijl ik Facebook Live probeerde, knetterde het vuurwerk in de oren, spetterden de kleuren in de lucht, barstte er muziek uit de speakers waar we langs liepen en begonnen de bijna 5.000 deelnemers aan de race. Het vuurwerk duurde wel 15 minuten. Sabine en ik hadden toen inmiddels een aardige start gemaakt. Gezellig driftig waren we aan de wandel.

Onderweg was er meer dan voldoende water en op de helft, bij de twee mijl markering, zelfs heel toepasselijk Appel Cider om te drinken op het nieuwe jaar.

De eigenaresse van Sabine’s Natural Hair Salon kon het echter niet laten om ondanks haar blessure, na de derde mijl te gaan hardlopen. Geen greintje in mijn hoofd twijfelde eraan dat ik het ook wel zou kunnen. Het was tenslotte maar een mijl, moet geen probleem zijn, dacht ik.

Juist nadat ik de weergoden geprezen had om het heerlijke milde winter weer, voelde ik een druppel hagel. Het kleine meisje, uit de tropische republiek Suriname was niet eens bang dat haar haar nat zou worden, maar dat ze zou smelten. Hagel, mi Gado! Waar kon ik schuilen? Waar was een boropasi naar huis?

In alle eerlijkheid viel het echt reuze mee. Na ongeveer 5 minuten was het voorbij, maar op een of andere manier was de loop opeens gruwelijk zwaar geworden.

Ik weet niet of het kwam omdat ik twee keer moest stoppen om mijn veters te strikken, of gewoon puur omdat ik totaal geen conditie heb, maar ik kon bijna niet meer.

Ik moest alles op alles zetten om vol te houden. Compleet buiten adem, begon ik steeds langzamer te rennen, mijn keel voelde super droog aan. Ik overwoog te stoppen en te gaan lopen. In plaats daarvan zette ik mijn verstand op nul en liet mijn benen gewoon automatisch gaan.

Sabine die nu ook vaart had verminderd tot mijn slakke tempo, moedigde mij aan. Ondanks het feit dat  ik zei “Don’t  wait  for  me, just go!” bleef ze met haar engelen geduld naast mij joggen. Nee, zei ze, ik moet het zelf ook rustig aan doen. Dat arme kind. Ik vond het niet leuk dat ik haar ophield. Mijn lichaam was zo veel fitter in mijn hoofd, zei ik tegen haar.

Zo renden wij  uiteindelijk samen naar de finish van de #MidnightRun 2017. Ik had nog wel genoeg energie om mijn handen in de lucht te gooien als was ik Usain Bolt die weer eens een nieuw wereldrecord verbrak, maar ik was doodop.

Na op adem te zijn gekomen en een klein overwinningsdansje te hebben gedaan, was ik klaar voor de terugreis. Mijn lichaam was uitgeput. Ik had geen benen meer.

Op de weg terug benijdde ik de dames in de trein niet. Ik wist precies hoe ze zich voelden, minstens even moe als ik, maar veel minder voldaan, met pijnlijke voeten en knellende schoenen. Been there  done  that.

Toen ik de volgende dag opstond was mijn lichaam nog in tact, waren mijn benen helemaal ok  en voelde ik mij geweldig! Ik ben het jaar spontaan van start gegaan met iets nieuws, iets wat ik nog nooit gedaan had, met een gezonde keus en al rennend ben ik 2017 ingegaan!

O, en niet te vergeten, ik heb zelfs ook nog een aantal records verbroken; ik ben de eerste in mijn familie die deze race gedaan heeft, de eerste vrouw in mijn familie die dit gedaan heeft, de eerste in mijn huishouden die dit gedaan heeft en ik hoor bij de allereerste groep van 4,964 deelnemers die de vier mijl race voor het eerst heeft uitgelopen.  Is dat een goed begin of niet? Al een doel bereikt in de eerste uren van het jaar!

Je begrijpt, ik ben helemaal klaar voor 2017. De webshop met Haarproducten voor Kroeshaar en Krullend Haar is open en het eerste Going Natural evenement Black Follicles Matter, een tentoonstelling begint op 1 februari niet ver bij mij vandaan in het mooie Brooklyn. Houd de agenda in de gaten want er komt nog veel meer leuks.

Een gelukkig en gezond 2017!

Shop Haarproducten voor Kroeshaar en Krullend Haar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *