fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar Live: haaruitval, verzorging en producten om je haar te laten groeien

De eerste Kroeshaar Live uitzending was een groot succes! Meer dan 2000 hebben de video bekeken en ook heb ik meer dan 100 vragen moeten beantwoorden. Er is duidelijk werk aan de winkel. Maandagavond ben ik daarom weer Live met een een uitzending over Kroeshaar, Kapsels en haar verzorging. 20:00 Surinaamse tijd, 00:00 Nederlandse tijd. Deze week, week 2, gaat Kroeshaar Live over haaruitval, verzorging en producten om je haar te laten groeien.

Kroeshaar Live Uitzending over Haarverzorging en productenDeze onderwerpen stonden eigenlijk later op de agenda gepland, maar er kwamen zoveel vragen binnen over dun haar, haaruitval en hoe kan ik mijn haar laten groeien, dat ik heb besloten het nu te doen. Uiteindelijk zijn jullie als klant de koningin, jullie bepalen wat er wordt besproken. Jouw commentaar is daarom dan ook belangrijk.

Terug naar het onderwerp. Haaruitval is een groot probleem, in feite het grootste beauty probleem, binnen de zwarte gemeenschap. Iedereen heeft wel eens te maken met haaruitval, ook niet Zwarte mensen, maar Zwarte vrouwen hebben meer dan elke andere etnische groep te maken met haaruitval. De hairstylist Shamboosie zegt dat iedere zwarte vrouw wel iemand kent met haaruitval.

Haaruitval, haarbreek en haar dat niet groeit
Maar laten we eerst specificeren wat haaruitval precies is, want we noemen alles haaruival, maar er is verschil tussen haaruitval, haarbreek en haar dat niet groeit.

Haargroei

Laten we beginnen bij haar dat niet groeit. Waarom groeit je haar niet? Daar heb ik eerder een video over gemaakt. Zie mijn youtube channel.

Waar het opneer komt is het volgende. Als je normaal gezond bent en redelijk gezond eet hoort je haar ook normaal te groeien. Je kunt het vergelijken met de groei van een baby. Een normale baby heeft alles in zich om gezond te volgroeien tot een volwaardig volwasse persoon. Zelfs met slechte voeding kan een baby de maximale lengte bereiken, maar de tanden zullen mogelijk uitvallen of de botten worden broos. Slechete voeding heeft gevolgen. Zo is dat ook met haar, als je niet gezond eet of bepaalde vitaminen en mineralen mist, groeit je haar moeilijk. Als gevolg daarvan kan het haar ook dof worden en gemakkelijk gaan breken.

Haaruitval

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, medisch, stress maar ook slechte haarverzorging. Stress kan het haar in een dag grijs maken maar ook behoorlijke kale plekken veroorzaken. Een echtscheiding, tentamens, werkloosheid, sterfgeval, maar ook ziekte, narcose en medicijnen kunnen stress veroorzaken wat leidt tot haaruitval. Het leven heeft overweldige momenten en deze merk je meteen aan het haar. Het lichaam reageert op stress. Het positieve hiervan is dat het tijdelijk is.

Andere oorzaken van haaruitval zijn het gebruik van medicijnen, onvoldoende proteinen, slechte voeding of hormoon schommelingen. Permanent haaruitval of alopecia is meestag genetisch en daar kan weinig aan worden gedaan behalve dan implanten.

Volg de serie Kroeshaar Live elke zondag om 2 uur Surinaamse tijd/6 uur Nederlandse tijd op mijn facebook page. Klik voor meer Kroeshaar Live videos.

Haarbreek

Haarbreek wordt vooral veroorzaakt door slechte verzorging. Ons haar breekt af voordat het de maximale lengte kan bereiken. Hoe komt dat: kammen, knopen, trekken aan het haar, te veel valse vlechten gebruike, weaves, fohnen, tangen, relaxen.

Dan kom ik meteen bij oorzaak nr 1: Maar liefst 73% van onze vrouwen heeft last van haarbreek en haaruitval als gevolg van het gebruik van relaxers en weaves en zelfs tegewoordig zelfs vlechten. Deze cijfers zijn volgens welke standaard dan ook, disporportionieel en er moet serieus wat gebeuren.

Daarom doe ik ook wat ik doe. Het doel van mijn bedrijf en mijn persoon als Social Entrepreneur is het perspectief van kroeshaar te veranderen, want alles staat en valt met perspectief.

Het is helemaal niet erg dat we ons haar relaxen of weaven, wat erg is is dat we ons haar vernietigen. Om dit te verduidelijken dit voorbeeld van een Joods-Witte vriendin van mij. Zij heeft ook eens gerelaxt maar omdat haar haar is gebroken heeft zij het nooit meer in haar hoofd gehaald om haar haar te relaxen.

Toen ik dit hoorde dacht ik mijn haar is drie keer achter elkaar uitgevallen na relaxen, waarom ben ik niet gestopt na de eerste keer? Omdat het de norm is in de zwarte gemeenschap. We hebben het niet eens door omdat we zo een abusive relationship hebben met ons haar.

We zeggen wel dat we trotse mensen zijn en dat we houden van ons haar, maar als we echt van ons haar zouden houden, zouden zovelen van ons het dan zo vernietigen? We zijn geprogrammeerd te geloven dat kroeshaar niet goed genoeg is en daarom zijn we obsesief compulsief bezig met het glad maken of het veranderen van ons haarstructuur. Dit ligt ten grondslag van ons disproportioneel haaruitval en daarom moeten ons idee over kroeshaar aanpassen, die waanideeen en stereotypen laten varen en goed zorgen voor ons eigen haar.

Oorzaak nummer een van ons haarverlies is dus relaxers weaves en vlechten, maar vooral de manier waarop we over ons haar denken. We proberen continu de structuur van ons haar te veranderen of ons haar te verlengen. Di komt de gezondheid van ons haar niet ten goede.

Haarproducten die het haar laten groeien

Gezondheid, producten en verzorging

Om je haar te laten groeien moet een gezonde voedingsbodem aanwezig zijn. Die voedingsbodem ben jij, dat betekent dat jij gezond moet zijn, normaal gezond moet eten, drinken en slapen.

Daarnaast is het natuurlijk ook essentieel dat je het haar goed moet verzorgen. Dat betekent dat je al ie handelinge die het haar breken en laten uitvallen achterwege moet laten. Fohnen, tangen, trekken aan het haar, te veel vals haar toevoegen etc. Al die handelingen die ervoor zorgen dat het haar afbreekt voordat het de maximale lengte kan bereiken en dan kom ik op het laatste punt van vandaag; haarverzorging. Je kunt alle haargroei producten op je haar smeren, maar als de basis niet goed is, gaat het niet werken.

going natural scalp conditioning sprayroller braid tegen haaruitval

Producten voor haargroei

Nu, hier is mijn publiek geheim voor haargroei. Degenen die in Suriname wonen kunnen de Scalp Conditioning Spray aanschaffen, het herstelt het haar en stimuleert haargroei. Dat kun je nie alleen aan mijn haar zien, maar ook mijn kapster Adenike van de WovenWool adviseert al haar klanten met haarbreek, de Scalp Conditioning Spray aan. Degenen in Nederland kunnen online bestellen.

Maar ik heb nog een geheim middel: de roller braid. Ook ik heb af en toe last van stress zoals de afgelopen periode met het ziekte bed van mijn zus Tineke, die inmiddels is overleden. Vraag me niet waarom, maar gedurende de hele tijd heb ik niet een keer de scalp spray gebruikt. Waarschijnlijk gewoon te veel stress of zo, nogmaals ik weet niet waarom

Anyway, mijn kapster kon zien dat ik door een stress periode was gegaan en nu ben ik het dus weer snel gaan gebruiken, maar als extra heb ik snel de nieuwe rollerbraid voor haargroei samengesteld want deze formule heeft me alijd geholpen en naar mijn weten werkt het bij iedereen.

Wat is de roller braid?

De roller braid is een roll-on die is samengesteld om haargroei te stimuleren. Het is de makkelijkse manier om dit te doen. Ik ben zelf een super gemakzuchtig mens dus als ik elke keer weer olie ofzo uit een fles moet halen gaat het niet werken. Daarom deze super easy to use roll on, samengesteld uit de top drie ingredienten om haargroei te stimuleren: Rozemarijn, Castorolie, Aloevera. Neem is toegevoegd om jeuk en schilvers tegen te gaan.

Nu krijg je deze Thanks Giving week, gratis shipping als je het bestelt via de kroeshaar webshop. Ik ga nu ook gratis een product weggeven voor degene die antwoord kan geven op de vraag: Hoeveel procent van zwarte vrouwen heeft last van haaruitval?

De winnaar is Cindy Jacott. Aangezien ze in Suriname woont krijgt ze de Scalp Conditioning Spray.

Speciale Hair Growth/Black Friday actie: Gratis shipping van de Roller Braid. Gebruik de code “Shoff16” voor 6.99 euro korting op shipping!

*Let wel de korting wordt afgetrokken ( je betaalt slechts 2.99 is handeling en verpakking)

 Scalp Conditioning SprayRoller Braid

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *