fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik ben een trotse Surinamer en sta in Suriname Beken(d)t

Weten jullie nog dat Raul Neijhorst mij had gevraagd voor zijn boek Suriname Beken(d)t? Lees Wat maakt kroeshaar zo Bijzonder? Inmiddels heb ik het prachtige boek ontvangen en ja ik sta erin! Op pagina 108 om precies te zijn LOL. Ok, ik stel me een beetje aan, maar het is echt niet omdat ik erin sta.

 

Ik heb echt meer dan mijn eigen page gelezen. Profielen van Surinamers van wie ik al jaren fan ben en van Surinamers die mij niet echt bekend waren. Wie kent Boegroe van Trafasi niet? Ik ben met die muziek opgegroeid! Stan Franker, die bonds coach is geweest van het Nederlandse tennis team, een oude mati van mijn pa, die o.a Thomas Muster en Richard Craitcheck twee grote namen in tennis, heeft gecoached.

Dit zijn slechts twee van de 75 mensen uit het inspirerende boek. Met alle tumult die er gaande is, vergeet je soms dat er Surinamers zijn die het goed doen. Dat eigenlijk de meeste Surinamers, net zoals jij en ik hardwerkende, weldenkende mensen zijn. Good people, die het beste met Suriname voor hebben.

Daarom denk ik dat dit boek al een klassier is. Net als Kroeshaar, wat je moet weten en meer, de allereerste in z’n soort en een verrijking op alle fronten. Het is echt mooi om foto’s te zien en profielen te lezen van deze bekende Surinamers, wat ze drijft, waarom ze doen wat ze doen.  Een weerspiegeling van wie we zijn.

Nu, met Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij, heeft Raul weer zo een mooie actie. Surinamers hebben anno 2016, 153 jaar na de afschaffing slavernij, mooie dingen bereikt, zegt hij. Dat zie je in het boek Suriname Beken(d)t. 1 juli 1863 – 1 juli 2016. Keti Koti is een mooie dag om stil te staan wat de afstammelingen van de slaven bereikt hebben. Vandaar deze actie. Mooi toch? 

Ik ben een trotse Surinamer en sta in Suriname Beken(d)t #ketikoti #surinamebekendt. Je kunt het boek bestellen via: http://www.surinamebekendt.com/product/boek-suriname-bekendt/

Mireille Liong in Surinae bekendt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *