fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Keti Koti Kroeshaar Actie: de vervlochten geschiedenis van onze roots

keti koti facebook2Kapsel door Diana Neiman – haarproduct: Silky Shea Haarboter 

Wist je dat die ingewikkelde kwikwi ba figuren die in de slaventijd in kroeshaar werden gevlochten, vlucht routes aangaven? Of dat Ma Pansa rijstzaden in het haar vlocht zodat haar mensen, de marrons, altijd te eten zouden hebben, waar ze ook terecht zouden komen?

Zo speciaal is kroeshaar dus. Met geen enkel ander haartype zou dit mogelijk zijn geweest. Er is geen enkel ander haartype waarin cornrow vlechten zo op een natuurlijke manier blijven zitten. Kroeshaar is letterlijk vervlochten met onze roots.

In een tijd waarin onze kapsels als aanstootgevend, ordinair en opzichtig werden bestempeld, spraken wij een geheime taal met ons haar en vlechttechnieken, die de buitenwereld gelukkig totaal is ontgaan. Helaas is heeft kroeshaar sindsdien net als de tot slaaf gemaakten zelf, alleen maar geleden onder de slavernij en de consequenties zijn tot de dag van vandaag nog duidelijk zichtbaar.

Hoewel Zwarte vrouwen negen keer zoveel uitgeven aan haarproducten als andere etnische groepen, hebben Zwarte vrouwen buiten proportioneel, 73%, last van haarbreek en haaruitval. Hoofd oorzaak hiervan is het ontkroezen met chemische middelen en het daar bovenop dragen van weaves en valse vlechten, voornamelijk omdat natuurlijke kroeshaar kapsels zelfs in dit nieuwe millenium, nog steeds niet volledig zijn geaccepteerd. Niet op scholen en niet in de bedrijfswereld.  

Dreadlocks, cornrows en afros, allemaal heel natuurlijke kapsels die horen bij kroeshaar, zijn allemaal gestereotypeerd en worden bestempeld als onprofessioneel of erger. Dreadlocks stinken, cornrows zijn voor criminele figuren en afro’s voor militanten.

Going Natural Hair Care snapt als geen ander dat dit kroeshaar geen goed doet. Dat mooi haar alleen maar kan floreren, wanneer de maatschappij waarin ze is geworteld, een mooi, gezond,  helder en realistisch beeld heeft van het haartype.

Behalve het leveren van de beste haarproducten, doet Going Natural Hair Care er daarom ook alles aan om de negatieve stereotypen omtrent kroeshaar de wereld uit te helpen. Bij gezond haar hoort nu eenmaal een gezond denkbeeld.  

Om Going Natural Hair Care te helpen in haar streven kroeshaar te laten floreren en achterhaalde stereopyen omtrent Black hair uit de wereld te helpen, vragen wij jou om je eigen creatieve emancipatie kapsel te posten en het een naam te geven.

De winaar krijgt niet alleen gratis een pakket Going Natural Hair Care producten dat op te halen is bij een van de Dio filialen. Het mooiste kapsel zal op kroeshaar.com, going-natural.com onze facebook fan page en de Dio fan page komen te staan!

Mensen, vrouwen maar ook mannen, die in Nederland wonen of op de Antillen, kunnen ook meedoen! Als jij de winnaar bent wordt het pakket je opgestuurd.

Deze actie loopt van 11 tot en met 29 juni 2016.

Om jullie alvast in de stemming te brengen!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *