fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Met Going Natural Hair Care in Suriname

pa liong kroeshaarMijn vader Daisy Liong-A-Kong voor zijn ouderlijk huis aan de Nassylaan
pa liong kroeshaarMijn vader Daisy Liong-A-Kong voor zijn ouderlijk huis aan de Nassylaan

Heeeeey, ik ben in Suriname waar de zon heerlijk schijnt en mijn lieve pa die dit jaar 80 jaar wordt, nog altijd woont. Opzich al reden genoeg om helemaal happy te zijn.

Wat mijn komst dit keer echter super speciaal maakt, is dat ik ben gekomen om mijn eigen productenlijn, Going Natural Hair Care, te lanceren. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Ik heb echt hard, heel hard moeten werken om dit te kunnen realiseren, wat natuurlijk een voldaan gevoel geeft, maar dat is nog niet het gevoel waar ik het over heb.

Een terugblik

Vanaf 2002, het  jaar dat kroeshaar.com live is gegaan, heb ik alles wat in mijn vermogen lag, gedaan om de perceptie van kroeshaar kapsels ten positieve te veranderen, met als doel gezonder haar voor de Zwarte vrouw.

Voor mij was het namelijk een onacceptabel onrecht, dat kroeshaar per definitie als niet-representatief werd gezien, met als gevolg dat we zoveel last hadden van haarbreek en haaruitval. Dit was dan ook de basis van mijn inspiratie om de schoonheid en veelzijdigheid van onze kapsels te laten zien en te promoten via kroeshaar.com. Kosten noch moeite heb ik gespaard om mijn doel na te streven.

In 2003 is het allereerste boek uitgegeven Kroeshaar wat je moet weten en meer. Later dat jaar ben ik begonnen met het fotograferen van kapsels, toen ik voor het eerst in mijn leven in een omgeving kwam, waar het overgrote deel van de vrouwen geen gerelaxt haar droeg, maar kapsels waarvan ik duizelig werd; zo mooi, zo prachtig, zo intrigerend, zo indrukwekkend kroes. Ik kon het niet laten de kapsels vast te leggen omdat ik wist dat deze unieke kapsels gedeeld moesten worden met de rest van de wereld.

Dit project is nu BAD Hair Uprooted geworden oftewel Slecht Haar ontworteld, een tentoonstelling die de schoonheid van kroeshaar belicht met kapsels die de online revolutie van kroeshaar hebben ingezet en een boek die de onbeschreven geschiedenis van Kroeshaar beschrijft.

In 2004 is Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair uitgekomen en de gelijknamige site going-natural.com live gegaan. De site heeft nu meer dan 38,000 leden, 40,000 followers en fans.

Om het allemaal nog leuker te maken ben ik van start gegaan met America’s Next Natural Model in 2008 gevolgd door Miss Kroeshaar, twee jaar later. Het waren de allereerste Miss Kroeshaar verkiezingen ooit gehouden en met heel veel genoegen heb ik America’s Next Natural Model tot 2013 mogen organiseren.

In 20013 ben ik ook begonnen met de Going Natural Video diaries, een documentaire die de natural hair movement in beweging toont.

Going Natural Hair Care

Ondertussen
Waar ik nooit mee gestopt ben was het experimenteren met ingredienten, het onderzoeken wat onze problemen nu eigenlijk echt waren, waar ze nu echt vandaan kwamen en wat de mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn. Als een ware IT-nerd betaamd heb ik alles wat ik kon vinden uitgespit, geanalyseerd en uitgewerkt. Een halve oplossing is voor mij namelijk geen oplossing.

De cirkel rond met producten door holistische aanpak
Waarom ik nu zo een intens dankbaar gevoel heb is om het feit dat Going Natural Hair Care mij de kans geeft al mijn ervaringen bijeen te brengen als totaal oplossing voor de verzorging van kroeshaar.

Wat de producten onderscheidt is dat Going Natural Hair Care eerst de bekende problemen belicht met een tentoonstelling, deze ontwortelt met het bijbehorende boek Slecht haar ontworteld en vervolgens oplossingen aandraagt middels Going Natural Hair Care, workshops en een documentaire.

En net wanneer ik dacht, het komt allemaal zo mooi bij elkaar, in Suriname waar ik ben opgegroeid en de aller eerste Sabi Wiri dag in 2003 heb mogen gehouden, vertelt mijn vader dat Spice Quest, de lokatie waar alle evenementen worden gehouden, het adres van zijn ouderlijk huis is: Dr. Nassylaan 107. Begrijp je nu wat ik bedoel?

Nu alles perfect bijeen lijkt te komen, hoop ik dat je het niet zal laten om bij tenminste een van de evenementen aanwezig te zijn. Bij deze ben je van harte uitgenodigd! Ik zie je graag in real life. Check het programma en tot dan.

Donderdag 7:00 Opening tentoonstelling, Boek presentatie en Lezing

Vrijdag 7: Documentaire Going Natural Video Diaries en dialoog

Zaterdag: Workshops Kroeshaar verzorging met de Going Natural Haarproducten

Aanmelding voor de workshop via:
info@orga-nice.org / 8956440

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *