fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Een niet te stuiten start en wat je kunt verwachten in 2016

Met het doel een onstuitbare start te maken, ben ik het jaar begonnen met de Master Cleanse om mijn lichaam te reinigen. De tien dagen zonder voedsel waren voornamelijk gemotiveerd om het jaar gezond te beginnen, maar er zat ook iets meer achter.

off-to-a-good-start

De Master Cleanse of Citroenkuur waar ik eerder over had geblogd is een reinigigskuur waarbij je tien dagen alleen maar een ahorn-siroop oplossing, kruiden thee, water en een zoutoplossing mag drinken. De ahorn siroop met daarin citroen en cayenne peper poeder, bevat alle mineralen die het lichaam nodig heeft om geen honger te lijden terwijl de laxeer thee en zoutwater oplossing als doel hebben de ingewanden te reinigen.

Hoewel mensen dit als een dieet zien om snel af te vallen is de Master Cleanse veel meer. Een aantal kilotjes lichter is een prettige bijkomstigheid, maar voor mij is deze detox een manier om het lichaam te ontoen van onverwerkte resten en het lichaam dat 24 uur per dag voedsel aan het verwerken is, de kans te geven om te herstellen. Ook leer je jezelf kennen in relatie tot voedsel.

Dit was mijn derde keer of misschien moet ik zeggen poging want tien dagen heb ik nooit eerder volgehouden. Het verschil is dat ik het dit keer veel bewuster heb gedaan en meer over heb gelezen. Mijn moeder is overleden aan maagkanker, een erfelijke ziekte waar geen preventive middelen beschikbaar zijn behalve om de twee jaar een endosopie. Door deze detox te doen hoop ik mijn lichaam op een natuurlijke wijze schoon te houden, vrij van alle mogelijke gezwellen.

Toch is de Master Cleanse niet makkelijk. Tien dage zonder vast voedel is zwaar, behoorlijk zwaar. Er waren dagen dat ik super sjagarijnig was, dagen dat ik honger had omdat ik moe was van de sirope en niet genoeg had gedronken. Ook had ik op zeker moment een branderig gevoel in mijn maag omdat ik teveel citroen en cayenne peper had toegevoegd.  

Al met al is mijn ervaring dat de voordelen afwegen tegen de nadelen. Mijn lichaam en vooral mijn buik voelt heerlijk goed en rustig aan, mijn huid is strakker en ziet er beter uit, ik heb meer energy en kleine gekke kwaaltjes zijn opeens verdwenen.

Nu, met een persoonlijk record van tien dagen zonder te eten, een gereinigd lichaam, bruisend van energie en een heldere geest ben ik meer dan ready voor 2016.

Om te beginnen kun je vanaf nu naar hartelust een bestelling plaatsen want de producten klaar om geshipt te worden, er is een contest voor kroeshaar modellen gaande en er komt een hele grote Black History/Valentine Giveway aan.

Dit is werkelijk nog maar het begin. Blijf kijken! Meld je aan voor de nieuwsbrief of registreer je op de site.  

Hier kun je meer lezen over de Master Cleanse of een kopie van het originele boek downloaden: http://www.nowloss.com/master-cleanse-diet.pdf.

Bekijk een terugblik op vorig jaar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *