fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Antiliaanse en Surinaamse vertegenwoordiging in Parijs

Bebe Rose Fashion
Bebe Rose Fashion

Nog even en het is zover. De kroeshaar tentoonstelling BAD Hair Uprooted gaat naar Parijs! Uiteraard ben ik dol gelukkig. Eindelijk ga ik dan Boucles d’Ebene meemaken. Dit evenement dat ooit is begonnen als een Natural Hair Expo is nu uitgegroeid tot de grootste Black Trade show met ondernemers uit geheel de Diaspora en zelfs Afrika. Van haar en fashion tot en met voeding en educatie.

Het feit dat mijn tentoonstelling te zien zal zijn is een grote eer. Daarnaast krijg ik ook nog het podium om een lezing te geven over het onderwerp van mijn tentoonstelling: “Slecht haar ontworteld”.  Het is behoorlijk veel werk maar het is eindeloos spannend.

Icing on the cake is dat ik vergezeld wordt van een Surinaams en Antilliaanse delegatie.

doreen-springersOntmoet: Doreen Sprengers

Voor het geval je haar nog niet kent, Doreen Sprengers is het brein en de energie achter het opkomende modemerk Bebe Rose!

Bebe Rose verschijnt aan het begin van 2015 als een verfrissend gezicht in de mode-industrie. Het merk is een eerbetoon aan de Afrikaanse gemeenschap en haar Diaspora en vertegenwoordigt de modebewuste zwarte mannen en vrouwen met een positief zelfbeeld. De kledinglijn bestaat uit voornamelijk T-shirts, met krachtige statements, gecombineerd met heldere kleuren.

Aan het roer van Bebe Rose is oprichter en Creative Director, Miss Dee. Geboren in Suriname, opgegroeid in Nederland. Een rondje langs de mode-industrie levert voor haar al jaren een eentonig beeld op. Lange blonde modellen die allemaal op elkaar lijken. Het stoorde haar mateloos. Ze miste kleur in een dominante witte mode-industrie en besloot met het merk Bebe Rose verschillende culturen en kleuren te vertegenwoordigen. Miss Dee brengt op deze manier ook hulde aan haar eigen wortels, welke terug zijn te zien in de ontwerpen van Bebe Rose. Haar website www.bebe-rose.com

 

 

Sherlon Gerard

Voor degenen die hem nog niet kennen, Sherlon Gerard is de man achter Miss Black Hair Nederland. Hoe verfrissend dat een man die bewust heeft gekozen voor een vrouw met natuurlijk kroeshaar ook zo een verkiezing succesvol organiseert. Een inspirerende man. Als je zijn motivatie leest weet ik Bezoek zijn website: Miss Black Hair Nederland.

Sherlon komt met een delegatie van vijf. Ik zal me dus zeker niet eenzaam voelen.

Helemaal uit Suriname: Tirza Baank!

Als laatste op de lijst staat Tirzah Baank. Ze is nog het een en ander aan het plannen maar ze is geen vreemde in Europa. Tirzah is niet alleen vaker in Nederland geweest, ze weet ook heel goed haar weg te vinden naar Parijs. Mocht je dus nog mee willen om te genieten van een weekendje Parijs en ons te joinen bij Boucles d’Ebene, mail me dan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Kaarten zijn nu al te bestellen via: http://www.salonbouclesdebene.com/billetterie.html

 

Boucles d’Ebene 
Au Centquatre Paris.
5 Rue Curial
Paris, France

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *