fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Lycintha Winters

De foto van Lycintha Winters heeft furore gemaakt bij de afgelopen Kroeshaar Tentoonstelling. Te midden van de New Yorkse kapsels viel haar prachtig hoge Afro paardestaart op maar ook haar blik sprak boekdelen. Wat haar kroeshaar precies zegt en wat ze geleerd heeft van haar transformatie vertelt de Junior Associate in Accounting deze week aan kroeshaar.com.

Vanuit huis werd me altijd aangeleerd dat ik mooi haar had….Dat kan ook niet anders want mijn moeder was kapster. Ik had daarom de leukste modelletjes en heb haar vaker met haar natuurlijk haar gezien.

Op mijn 2e relaxte ik voor het eerst…ik kan me daar echter niks van herinneren. Op basis van foto’s weet ik dat mijn haar prachtig zat en dat mijn ma goed ermee om wist te gaan.

Op m’n 9e had ik mijn 2e relaxer voor mijn eerste Heilige Communie. Ik wilde graag een andere look voor de speciale gebeurtenis, vandaar dat ik het liet doen en ik heb er enorm van genoten. Ik ben meerdere malen kroes gegaan, maar voor het laatst in 2012. Ik wilde toen echt mijn haar terug, omdat ik moe was van de curly die mijn haar uiteindelijk van kleur deed veranderen.

Tijdens mijn going natural journey was mijn grootste angst rondlopen met een TWA. Naar aanleiding hiervan heb ik een jaar lang getransitioned alvorens de big chop te doen.Toen ik eenmaal gewend was aan mijn ‘kort’ haar heb ik het volledig omarmd.

Ik maakte me niet langer druk over hetgeen mensen van me haar vonden en besloot voor mezelf nog trotser te zijn op me haar. Het was soms wel balen, omdat het nog niet in een bandje kon of niet goed zat.

Het is best grappig als ik eraan denk…daarom zou ik echt niks willen veranderen aan hoe het is gegaan.

Voordat ik curly deed genoot ik al van mijn haar. Maar nu is de liefde en motivatie nog groter verlopig kroes te blijven (ja, ik kan niet beloven dat ik het de rest van me leven ben). Ik durf nu veel meer kapsels dan voorheen. Vroeger zou ik namelijk nooit met een twist out naar het werk gaan, omdat ik ervan uitging dat het net een beetje te ver ging en niet netjes was voor de werksfeer. Nu doe ik dat met behulp van de tips en ervaringen van anderen wel. You can rock a twist out and still look classy.

Ik ervan overtuigd dat ik houd van mijn haar, omdat het deel is van wie ik ben….I am fearfully and wonderfully made. Ik ben zelfverzekerder en als gevolg veel gelukkiger. Ik deel die vreugde steeds bewuster met de mensen om me heen. When you accept yourself to the fullest you allow yourself to share the beauty of your soul with others.

Tot slot heeft kroes gaan me geleerd dat als je geduldig bent, de tijd neemt je haar goed te verzorgen en het omarmt, het geweldige lengtes kan bereiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *