fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Surinaamse schrijver nummer 1 op Amazon.com

Brooklyn, NY 31 Maart – Het boek Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair van de Surinaamse schrijfster Drs. Mireille Liong-A-Kong, staat nummer één op amazon.com in de categorie Hair Care & Styling. 

 Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair nr. 1 op Amazon

De sociaal bewogen Informaticus, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, startte 10 jaar geleden een digitale revolutie met haar boek en bijbehorende website going-natural.com. Toen was niet alleen het concept van een ondersteunende website voor een boek nieuw, het betrof ook een onderwerp dat voor het Social Media tijdperk nauwelijks belicht was; natuurlijk kroeshaar.

Liong’s boek is gepubliceerd in een tijd waarin kroeshaar kapsels nog onacceptabel werden geacht terwijl Zwarte vrouwen juist opzoek waren naar alternatieven voor ontkroest haar. Ontkroezingsmiddelen veroorzaken namelijk relaxer-induced alopecia, een vorm van haaruitval waarmee maar liefst 73% van de Zwarte vrouwen mee te kampen hebben*.

Als Social Entrepreneur die persoonlijk met relaxer-induced alopecia had afgerekend, maakte Liong zich daarom hard voor gezonder haar voor de Zwarte vrouw. Ze publiceerde Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair, om vrouwen te helpen met de overstap naar natuurlijk kroeshaar.

Behalve boeken en een veel gevraagde haarverzorging lijn die binnenkort ook in Suriname verkrijgbaar zal zijn, gebruikt Liong ook nog steeds haar IT- achtergrond om haar doel te bereiken. Met meer dan 80.000 leden en fans staat ze bekend als de Sociaal-Media Internet-deskundige die o.a America’s Next Natural Model heeft gelanceerd, een online verkiezing voor modellen met kroeshaar die dit jaar het zesde seizoen ingaat.

Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair is inmiddels een begrip in de wereld van Black hair en is daarom uitgekozen om vertaald te worden in het Frans.

De Franse editie wordt in mei gepubliceerd tijdens Boucles ‘d Ebene in Parijs, Europa’s grootste beurs voor Zwarte ondernemers. Behalve boeken signeren zal Liong daar ook enkele workshops geven. Het boek is verkrijgbaar via amazon.com.
Voor meer informatie zie going-natural.com.

###

*Bron: Relaxers Can Cause African Americans’ Hair Loss (Skin & Allergy News, 2001) Damian McNamara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *