fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Langer dan 9 jaar mishandeld

Over huiselijk geweld
Over huiselijk geweld

Van de week las ik een stuk over geweld tegen vrouwen en dit sloot goed aan op het onderwerp waar ik zelf mee bezig ben en om die reden heb ik contact gezocht met kroeshaar. com.

Ik ben Eli Verwey, 29 jaar oud en mama van 4 prachtige jongens. Via een vriendin kwam ik terecht op kroeshaar. com.  Ik vind het een hele leuke site ik ben namelijk zelf een donkere vrouw met kroeshaar waar ik erg trots op ben. Het is daarom erg leuk om o. a.  ervaringen van een ander en over de verzorging van kroeshaar te lezen.  

Enkele weken geleden ben ik een facebook pagina begonnen genaamd justice for all women en daarna een blog Starlight in women.  Ik ben dit begonnen omdat ik zelf 9. 5 jaar in een gewelddadige relatie heb gezeten.  

Ik ben heel lang stil geweest vanwege de schaamte die ik voelde en de schuldgevoelens ; ik dacht namelijk dat het mijn schuld was dat ik zo werd behandeld.  Na de breuk van mijn relatie bevond ik mijzelf in een positie waarin ik schuin aangekeken werd op straat.  Familie, vrienden en mensen die ik kende contact met mij verbraken of contact minderde.  Ik snapte niet waarom.  Achteraf kwam ik er achter dat mijn geweldpleger leugens over mij verspreidde en men dit geloofde.  Hij kent namelijk veel mensen en veel mensen kennen hem en van deze positie heeft hij misbruik gemaakt.  Op momenten dat ik probeerde aan te geven dat ik ben mishandeld werd ik niet of nauwelijks geloofd.  Ik was altijd erg op mijn privacy gesteld maar ik werd oneerlijk behandeld en besefte dat ik niet de enige vrouw moest zijn in deze positie.

Ik heb besloten niet meer te leven in angst en ben mijn blog gestart waarin  ook stukken over mijn persoonlijke ervaring op staan.  Ik wil hiermee de gemeenschap informeren over de tekenen van geweld en over wat er gebeurd in zo een relatie.  Hoe dit te herkennen en vooral te luisteren naar het slachtoffer.  

Wij als gemeenschap zijn verantwoordelijk voor wat er om ons heen gebeurd en mogen onze ogen niet langer sluiten voor de realiteit.  Wanneer een vrouw namelijk niet wordt geloofd en geen steun kan vinden in haar omgeving is de kans namelijk nog groter dat zij blijft in de gewelddadige relatie of terug gaat.  Een geweldpleger zorgt er namelijk voor dat zijn slachtoffer op alle vlakken kapot gaat; financieel, sociaal, emotioneel, zodat zij hem nodig blijft hebben.  Mijn advies naar de gemeenschap is om open te staan voor de realiteit en een steun te bieden aan deze vrouwen.  Laat hen niet alleen staan; wees stil en luister naar wat zij zegt.  

Mijn campagne heet daarom ook; Sshh. . be still and STOP abuse! Jonge vrouwen moeten geweldplegers in een vroeg stadium al weten te herkennen en jonge jongens zouden hulp moeten krijgen om op een veilige manier boos te worden als zij agressie problemen hebben.  Op deze manier kunnen wij misschien wel gewelddadige relaties voorkomen en samen werken aan een betere toekomst.  

Justice for all women! Mijn blog en campagne zijn te vinden op www. starlightinwomen. wordpress. com

liefs,

Eli

Kroeshaar verwelkomt ingezonden stukken. Niet alleen over haar maar ook over vrouw zijn en breeder maatschappelijk issues. Wil jij ook een stuk insturen mail het dan naar info appestaartje kroeshaar punt com. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *