fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn Kroeshaar documentaire bij Women of College Conference

Women of Color Conference is een jaarlijks evenement dat een platform biedt aan studenten van het Brooklyn College om sociaal maatschappelijke issues, in het kader van Zwarte vrouwen, te bespreken. Deskundigen worden uitgenodigd om onderwerpen als media vertegenwoordiging en eigenwaarde te bespreken, met als doel afstuderende studenten een dieper begrip bij te brengen en tegelijkertijd een positief zelfbeeld te stimuleren. Het thema van dit jaar is Kroeshaar getiteld “Weaving Through the Kinks.”

De going Natural Video diaries

Hoog op de agenda staat de film The Going Natural Video Diaries, een documentaire die de kroeshaar movement op de voet volgt.

Organisator is de in Ghana geboren Benewaa Bonsu die volgend jaar afstudeert. Ook zij vertelt haar haar-verhaal in de documentaire van Drs. Mireille Liong-A-Kong.

Het vastleggen van een groeiende Movement

Mireille Liong-A-Kong, een Informaticus met een hart voor sociaal maatschappelijke issues, is geen onbekende in de Kroeshaar Wereld. Als schrijfster maakte ze naam met het Kroeshaar, Wat je Moet Weten en Meer, het allereerste boek over kroeshaar en kroeshaar.com, de allereerste website over haar in Nederland.

In Amerika staat ze niet alleen bekend als schrijfster van Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair, maar ook als de oprichter van America’s Next Natural Model, Going-Natural.com en als eigenaar van de succesvolle Going Natural Haarproducten lijn.

‘In een tijd waarin bijna elk apparaat filmpjes kan opnemen hoeven we echt geen 10 jaar meer te wachten om terug te kijken op een beweging’ aldus Liong. Het is een ideale tijd om een Movement op de voet te volgen en ze vervolgt.

Mijn doel is om de Natural Hair zeg maar Kroeshaar Movement vast te leggen terwijl deze zich ontvouwt zodat we kunnen zien wat we gemeen hebben, wat ons drijft en wat we kunnen leren van de transformatie naar Kroeshaar. Wat er gaande is is heel speciaal en het moet vastgelegd worden.

Kroeshaar verbindt

Wij zijn nog steeds de enige mensen op deze aarde, die niet het fundamentele mensenrecht hebben, om ons door God-geven haar natuurlijk te dragen. Behalve het haar zelf, zijn ook alle kapsels die normaal zijn voor kroeshaar, van kwi kwie ba (cornrows) tot en met dreadlocks, gestigmatiseerd.

Dit zorgt voor een onzichtbare doch sterke band. Maakt niet uit waar we vandaan komen of waar we naar toegaan, als het erop aan komt begrijpen we elkaar als het gaat om kroeshaar. We zijn letterlijk verbonden door onze haarwortels, onze roots.

Het is deze speciale band die ik graag tot leven wil brengen in de documentaire en uiteraard is iedereen welkom, beindigd de filmmaakster.

The Going Natural Video Diaries

Wat the Going Natural Video diaries unique maakt is niet alleen het concept maar ook de mensen die hun verhaal vertellen. Het is de enige documentaire die politici met dreadlocks aan de tand voelt over hun haar keus en vraagt of ze ook bereid zijn te stemmen voor een wetgeving die kroeshaar kapsels in het bedrijfsleven accepteert.

The Women of Color Conference wordt gehouden op 9 December bij Brooklyn College. Meer informatie over het evenement en de film in de evenementen lijst van going-natural.com.

 

De going Natural Video diaries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *