fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Sixiomara Richards your Personal Skincoach

Xiomara Richards your Personal Skincoach
Xiomara Richards your Personal Skincoach

In 2011 heeft Sixiomara haar jeugddroom waargemaakt en is ze haar eigen schoonheidssalon begonnen: La Morena Beautysalon. Daar moet je dus zijn voor een stralende huid en schoonheids advies. Kijk maar, ze is een wandelende reklame voor haar eigen salon. Ondanks de enorme drukte die hoort bij het runnen van een beautysalon heeft de 34-jarige Curaçaose tijd gemaakt voor kroeshaar.com om over haar passie te vertellen en ons wat tips te geven over hoe we onze huid het best kunnen verzorgen. Precies op tijd voor de feestagen!

In 2011 heeft Sixiomara haar jeugddroom waargemaakt en is ze haar eigen schoonheidssalon in Oestgeest begonnen, La Morena Beautysalon. “Ik heb een tijd een andere baan gehad en op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat ik dacht: dit is echt niet de baan die ik wil,” vertelt Sixiomara. Ze heeft toen besloten een schoonheidsopleiding te gaan volgen. “Ik heb er erg hard voor moeten werken, want ik had ook nog gewoon een baan en de schoonheidsopleiding is best wel pittig. Je moet heel veel weten over het menselijk lichaam.” Toch was dit voor Sixiomara geen grote opgave. “Ik was erg gefocust op mijn studie. Het is echt mijn passie!”

Je zou denken dat als je dag in dag uit met schoonheid bezig bent, je het in je privéleven wel eens zat bent en jezelf minder goed verzorgd. Maar dat is bij Sixiomara niet zo. “Ik verzorg mezelf tot in de puntjes! Mijn werk is mijn hobby en passie. Mijn hele leven draait erom. Ik ben het nooit zat. Het is heerlijk om jezelf en anderen goed te verzorgen. Je huid heeft het nodig! Je voelt je dan ook veel beter in je vel en je kan de hele wereld aan.”

sixomara La MorenaOok haar kroeshaar verzorgt ze tegenwoordig tot in de puntjes. “Ik gebruik design essentials of going natural. Het verzorgen van kroeshaar is echt heel makkelijk. Eén keer in de 3 weken was ik mijn haar met shampoo,  deep condition ik met de Going Natural Detox en daarna doe ik de verzorgende producten in mijn haar. Iedere ochtend maak ik het een beetje vochtig, gebruik een klein beetje Leave-in en knijp het lekker in mijn haar. Dat is het. Heerlijk!”

Wees jezelf
Vroeger had Sixiomara erg lang haar. “Ik vond mijn haar nooit lang genoeg, het moest altijd langer. Ik heb dan ook van alles met mijn haar gedaan; weave, extensions vlechten, noem maar op.” Ook de relaxers heeft de schoonheidsspecialiste niet laten liggen. “Ik heb ze zo vaak gebruikt dat mijn haar nu tegen niets meer kan. Ik heb een gevoelige hoofdhuid en mijn haar verbrand altijd. Een paar jaar terug was mijn haar zo afgebroken dat ik het heel kort moest knippen. Ik heb dus totaal geen goede ervaring met relaxers.” Gelukkig is Sixiomara nu wel tevreden met haar coupe. “Ik heb nu kort kroeshaar dat ik altijd kleur en ben er ontzettend blij mee.” En dat is volgens haar het belangrijkst. “Ik vind dat iedereen moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Als je je kroeshaar van jezelf moet verbergen omdat je je ervoor schaamt is dat nooit goed. Wees jezelf en wees trots op wie je bent!”

Net zo belangrijk is het volgens Sixiomara om je huid goed te verzorgen. “De donkere huid is erg gevoelig. Bij het uitknijpen moet je erg uitkijken dat je geen pigmentatie veroorzaakt. Ook is de huid gewend aan een warm klimaat en is deze eerder van slag in een koud klimaat. Een goed verzorging is dus een must.” Wat je het best kunt gebruiken? “In ieder geval een goede reiniging, dag- en nachtcrème, oogcrème en sunblock,” aldus Sixiomara. Ook is het het best om minstens een keer in de vier weken naar de schoonheidsspecialiste te gaan. “Om de maand krijgen we een nieuwe celdeling. Als je de dode huidlagen niet regelmatig verwijderd zal je zien dat je huid dof wordt of je krijgt meer onzuiverheden. Om je huid te laten stralen en er fris en fruitig uit te zien is het heel belangrijk om regelmatig naar een schoonheidssalon te gaan.”

Wil je persoonlijk advies, maak dan een afspraak of ga eens langs.

http://www.sixiomararichards.com/

Burgemeester Hoffmanplein 51
3171 XD Rotterdam, Netherlands

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *