fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Bill Cosby; Beschuldigingen, Sexisme en Racisme

Bil Cosby, de eens onmetelijk populaire comedian/acteur, beroemd geworden door de baanbrekende Cosby Show, zwijgt in alle talen. De man die zijn eigen Zwarte mensen ervan beschuldigde te falen in de opvoeding van hun kinderen lijkt nu zelf zoveel boter op zijn kop te hebben, dat hij niks zegt.

the Janitor

Er gaat bijna geen dag voor bij dat hij niet wordt beschuldigd door een vrouw die zegt op z’n minst onheus door de heer Cosby bejegend te zijn. Voor een heleboel mensen, mannen en vrouwen, is het moeilijk te verteren, laat staan te geloven en te accepteren dat hun held, de man die ze op handen hebben gedragen omdat hij voor eens en voor altijd het stereotype beeld van arme Zwarte mensen heeft doorbroken, in staat is geweest de dingen te doen waarvan de vrouwen hem van beschuldigen.

Inmiddels zijn er maar liefst 13 vrouwen naar voren gekomen, die bijna allemaal min of meer hetzelfde vertellen. De absoluut perfecte TV vader nodigde de dames die toen rond de 20 waren uit voor prive sessies en daar gebeurde het.

Nu ben ik me ervan bewust dat die verhalen al wat langer de ronde doen, alleen worden ze nu hardnekkiger. Ik dacht zelfs te hebben gelezen dat de heer Cosby tot een overeenkomst was gekomen met de slachtoffers. Dat zou dan einde zaak geweest moeten zijn, case closed. Maar waarom werd het eigenlijk alleen erger?

Opvallend genoeg komen de beweringen in een tijd dat de comedian een comback heeft gepland.  Doorzichtiger kan het bijna niet. Iemand wil daar duidelijk een stokje voorsteken. Dat is niets nieuws, zo gaat dat al jaren.

Wat voor mij deze zaak interessant maakt zijn de reacties rondom het hele gebeuren. Veel van mijn Amerikaanse Facebook vrienden geven inmiddels toe dat hiet niet leuk is, maar dat ze nooit aan de vrouwen hebben getwijfeld. Dat lijkt mij ook wel duidelijk.

Er is geen normale vrouw die een man zal beschuldigen van verkrachting. Let op het woord “normaal” en het ergste is dat ik dat moet benadrukken, want de tendens is dat als een vrouw vertelt dat ze verkracht is, dat ze met de nek wordt aangekeken en al bijvoorbaat nauwelijks wordt geloofd. Er moet een agenda achter zitten. Ze wil vast geld. Let wel. We hebben het niet over een Moslim land. We hebben het hier over de ontwikkelde Westerse wereld. De wereld waarin we leven waar vrouwen zogenaamd even veel rechten hebben als de man. Waarom is het dan zo dat een vrouw die aangeeft verkracht te zijn al bijna direct voor leugenaar of profiteur wordt uitgemaakt? Dit is naar mijn mening ziek! Het is de reden waarom zoveel vrouwen verkrachtingen niet durven aan te geven.

Woedend was ik na het lezen van een opninie stuk in het NRC op DSK die hier in New York een vrouw heeft verkracht. Een vrouw, let wel een vrouw, verplaatste zich letterlijk in de schoenen van de verkrachter en vroeg zich verkrampt af hoe hij zich wel moest voelen terwijl het ging om een “niet zo mooie” vrouw. Mijn bloed kookte! Als deze wel bereisde columniste haar geschiedenis ook maar een beetje gekend had dan had ze beseft dat Zwarte vrouwen nog voordat ze als slaaf verkocht waren al tig keer waren verkracht. Maar ik dwaal af. Het gaat hier om Cosby die ervan wordt beschuldigd jonge meisjes willens en wetens te hebben misbruikt.

Waar ik verschrikkelijk moeite mee heb is de reactie van vooral vrouwen die beweren dat het hier om racisme gaat. We leven in een maatschappij die een Zwarte man niks gunt en niks zal laten om hem door het slijk te halen en hem kapot te maken, is hun redenering. Bill Cosby is volgens hun dus slachtoffer.

Als het om een zwart persoon gaat lijkt het bijna onmogelijk om racisme er niet bij te betrekken maar dit geval heeft mijns inzien helemaal niks maar dan ook HE-LE-MAAL niks te maken met racisme.

Het is heel simpel, Bill Cosby is een man van vlees en bloed. Net als Arnold Schwarzenegger en zoveel van zijn cornuiten in die tijd, heeft Cosby misbruik gemaakt van zijn status en helaas zijn meer dan genoeg vrouwen zijn daarvan het slachtoffer geworden. Hij is niet de eerste en zal ook niet de laaste zijn. Het gebeurt overal, in alle landen, in elke cultuur, wat grandioos fout is is om dit type mannen, juist ook vanwege hun status, vrij te laten gaan.

Het laaste wat Bill Cosby en mannen zoals hij nodig hebben, zijn vrouwen die hun gedrag verdedigen. C’mon people! Dit zijn mannen! Mannen die we op handen dragen.

Deze mannen hebben niet alleen voorrechten, ze hebben ook plichten en verantwoordelijkheden en als ze echt maar ook een beetje man zijn zullen ze het niet nalaten verantwoordlijkheid te nemen voor hun daden.

Bill Cosby heeft zelf de puinhoop gecreeerd, niemand heeft hem er toe aangezet. Hij heeft zeker geen vrouw nodig die de boel voor hem opruimt. Voor mij bestaat er geen enkel excuus om een vrouw te verkrachten.

Als Zwarte vrouw kun je op me rekenenen als het om racisme of ander sociale issues gaat. Zelfs als het om omgangsregelingen met de kids gaat ben ik bereid voor je op te komen als ik van mening ben dat de getroffen regelingen unfair zijn. Als het echter om verkrachting gaat, sta je alleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *