fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar is Gemaakt voor Show!

Een prachtige kroon van Dreadlocks
Een prachtige kroon van Dreadlocks

Hoewel het niet te geloven druk is met het organiseren van het 10-jarig bestaan van Going-Natural.com is het ook zeer leerrijk. Mijn foto boek “BAD Hair Uprooted” is op het nippertje af, 90% van de foto’s zijn geframed voor de tentoonstelling, nu dus nog de educatie dag en de haarshow.

Met de haarshow heb ik het gevoel dat ik met mijn neus in de boter ben gevallen. Mijn mati Orin, eigenaar van Locs and Chops, een van de oudste kroeshaar salons in Amerika heeft me aangeraden om Jerry Brown een veteraan op het gebied van Fashion Shows te benaderen. Toevallig had Victorius, Surinaamse danser in New York, mij al kennis laten maken met deze fabuloze organisator die sowieso Fashion uitstraalt. Wat was ik blij toen hij ja zei.

Jerry die al jaren meeloopt met o.a. New York Fashion Week kent de beste designers van New York. Dat Raif, een van mijn favorieten daardoor meedoet is voor mij een droom. Jaren heb ik gestaard naar zijn geweldige designs in zijn atelier hier in Brooklyn.

Toch moest ik het een en ander rechttrekken toen het ging om haar. Een van de organisatoren die wel eens in Suriname is geweest zei dat Suriname prachtige vrouwen heeft en vroeg of er ook Surinaamse modellen zouden meedoen. Helaas ken ik geen Surinaamse modellen in New York maar als er enkele zijn die dit lezen dan hoop ik dat ze reageren, want dat heb ik natuurlijk graag.

Echter schoot het mij in het verkeerde keelgat toen hij opmerkte “heb je niet een paar modellen met dat mooie type met Indiaas-achtig haar. ” Nu is Indiaas haar inderdaad vaak mooi en ik heb helemaal niks tegen dat type haar maar Zwarte mensen hebben kroeshaar dat minstens even prachtig is en dat schijnen wij altijd over te slaan of te vergeten. Dat is waar mijn tentoonstelling, show en boek namelijk over gaan. Dat is het hele thema!

Ik zei dus tegen hem, luister deze show is een kroeshaar show. Ik zoek modellen met kroeshaar, de lengte maakt niet uit, maar hoe kroezer hoe beter. De kapsels die ik wil laten zien van locs en coils tot en met afros en twists komen het best tot z’n recht met kroeshaar.

Ook maakte ik deze designer duidelijk dat als deze kapsels te zien zijn op de runway het altijd met glad haar is, wat geen probleem is, alleen wil ik de modewereld graag laten zien hoe krachtig prachtig deze kapels kunnen zijn met gewoon puur kroeshaar.

Zonder arrogant of racistisch te zijn maar zeker als het om show en show kapsels gaat is er bijna geen beter geschikt haartype dan kroeshaar. Je hoeft alleen maar te kijken naar enkele kapsels uit mijn nieuwe boek. Anders dan misschien een haarspeld hier en daar is geen enkel ander attribuut aan te pas gekomen om Crown of Locs of welk ander kapsel dan ook de maken. Het is allemaal gewoon puur haar, kroeshaar, geloct, gevlochten, getwist en opsgestoken. Waar andere haartypen waarschijnlijk draad, haarspray of andere attributen nodig hebben om een kapsel hoog te houden, doet kroes haar dat van nature. Kroeshaar is gewoon gemaakt voor show!

Wat ik hoop is dat deze kroeshaar kapels andere designers, wit en zwart, inspireert om een eigen variant te bedenken. Dan zijn we in communicatie en hebben we een uitwisseling.

Ik was super blij dat iedereen stil naar mijn motivatie had zitten luisteren en knikte, zo van ja je hebt gelijk. De boodschap is duidelijk en we staan er helemaal achter. Ok dan!

Als ik deze designers achter me heb kunnen scharen lijkt het halve werk gedaan. Nu nog de rest van de wereld. Help je mee? Share en vertel het verder aan iedereen die je kent: BAD Hair Uprooted

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *