fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Gianinni, de Surinaamse danser met een internationale carriere

Toen mijn broer belde om te zeggen dat ik misschien een telefoontje van ene Gianinni kon verwachten wist ik niet zo goed wat ik moest denken. Na een google search kwam ik er niet alleen achter dat hij wel heel goed kon dansen, maar dat hij ook ontzettend populair in Nederland was. Als dansfanaat heb ik meteen een van zijn danssolo’s aan mijn facebook pagina toegevoegd. Het was een pracht solo en zo zou ik hem onthouden mocht hij bellen. En inderdaad hij belde.  

 

Een bruisende brok energie
Toen mijn broer belde om te zeggen dat ik misschien een telefoontje van ene Gianinni kon verwachten wist ik niet zo goed wat ik moest denken. Na een google search kwam ik er niet alleen achter dat hij wel heel goed kon dansen, maar dat hij ook ontzettend populair in Nederland was. Als dansfanaat heb ik meteen een van zijn danssolo’s aan mijn facebook pagina toegevoegd. Het was een pracht solo en zo zou ik hem onthouden mocht hij bellen. En inderdaad hij belde.  

Een beete vragend afwachtend vertelde hij wie hij was, maar daarna stokte het gesprek geen seconde. Ik was heel erg benieuwd naar zijn aspiraties en vol enthousiasme vertelde hij dat de sky voor hem de limit was. Hij wilde zijn carriere voortzetten in Amerika! Door de telefoon kon ik zijn gedrevenheid horen.  Zelfs zijn passie was voelbaar. We spraken af in een Star Bucks bij Time Square. Het werd een geweldige ontmoeting me een bruisende brok positieve inspirerende energie.

Met zijn mooie krullen en een getraind dans lichaam loop je Gianinni niet zo gauw voorbij. Lang is hij niet maar Fruit machines hij heeft onmikenbaar een uitstraling en als hij lacht, en hij houdt van lachen, lacht de hele wereld mee.

Met een intense passie praat hij over dansen. Wat hij ervoor over heeft gehad om de dansacademie in Amsterdam af te maken is bewonderingswaardig. Waar velen van ons een droom laten varen omdat het toch te veel tijd/energie/moeite kost om het te kunnen waarmaken, gaat Gianinni door. Dit is wat hem opvallend speciaal maakt. 

Bewust van zijn god-given talent is het alsof hij beseft dat er meer nodig is dan talent om het te maken. Hij neemt niks voor lief, traint uren achtereen en geeft alles als performer. Gianinni is een danser in hart en nieren.

Hij vond het wel leuk om foto’s te nemen op Times Square. Enthousiast deed hij de split en andere dance moves zodat ze vastgelegd konden worden.

Naast dansen praat Gianinni ook over zijn moeder die hem vanaf het begin heeft gesteund en nu zijn zaken regelt. Ze is echt zijn heldin. Ook over zijn broertjes kan Gianinni hartverwarmend vertellen. De hechte familieband lijkt een belangrijke stabiele basis te zijn in zijn hectisch leven. 

Gianinni zijn doel is duidelijk. Hij wil performen op het hoogste haalbare nivo. Hoewel hij de dance companies als Alvin Ailey erg respecteert, kiest wil hij liever voor live tours en video’s met popartiesten. Past ook meer bij zijn persoonlijkheid denk ik. 

New York vindt hij een geweldige stad, maar LA heeft meer te bieden voor dansers zegt Gianinni. Hij was er toevallig toen Michael Jackon overleed en was zelfs live bij de Memorial. Zie de video:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *