fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Witte Opmerkingen door Zwarte Mensen

Na lange tijd weer een Social share die meer dan het delen waard is. Buzz feed in Amerika “flipt het script”; je kent het wel van die opmerkingen die je als Zwart persoon maar al te vaak gehoord hebt. Van “wat praat je goed Nederlands” tot en met wonen ze in Suriname ook in huizen of gewoon bomen? (echt waar) Als je denkt dat ik het verzin, zie deze video, Amerikaans maar ik weet zeker dat het herkenbaar zal zijn voor wit en zwart! 

 video-clip-zwart-wite

Na lange tijd weer een Social share die meer dan het delen waard is. Buzz feed in Amerika “flipt het script”; je kent het wel van die opmerkingen die je als Zwart persoon maar al te vaak gehoord hebt. Van “wat spreek je goed Nederlands” tot en met wonen ze in Suriname ook in huizen of gewoon in bomen? (echt waar) Als je denkt dat ik het verzin, zie deze video. Welliswaar Amerikaans maar ik weet zeker dat het herkenbaar zal zijn voor wit en zwart! Misschien zelfs een beetje beschamend maar dat doet goede humor.

Deze video vind ik werkelijk hilarisch omdat het zoooo ontzettend herkenbaar is. Van dat stereotypische sexisme tot en met het onozele hij is ook, hmmm, je weet wel Zwart. Anyway, ik hoop dat jij het ook grappig vindt en ben benieuwd naar jouw mening. Welke van die opmerkingen klinkt jou bekend in de oren of anders welke denk je dat ontbreekt?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *