fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kristel DJ met een opvallend mooie bos kroeshaar

Ze werkt als Visual Jockey, als illustrator, animator maar je herkent haar waarschijnlijk uit diverse advertenties, want ze is best een bekend model. Kristel Doest, als VJ beter bekend als Aineko, leeft een druk bestaan. Vroeger deed deze afro-chick er alles aan om haar haar te straighten, maar ze is nu trots op haar prachtige afro-coupe.

 


Model Kristel Doest
{loadposition links}

Als klein meisje wist Kristel al heel goed wat ze wilde. Tekenfilms maken. Deze droom heeft ze vanuit Suriname meegenomen naar Nederland, waar ze in 2001 aan de Hogere School voor de Kunsten in Utrecht is gaan studeren. Na haar opleiding Design for Virtual Theatre & Games, wilde Kristel haar kennis op visueel gebied nog verder uitbreiden en volgde nog een opleiding aan de VJAcademy in Amsterdam. Nu is ze volleerd VJ, wat inhoud dat ze voor bewegende beelden zorgt op grote schermen tijdens concerten, op evenementen, in nachtclubs, enzovoorts. Een soort DJ dus, alleen dan niet met muziek maar met beelden. “Tekenen en modellenwerk vind ik erg leuk,” vertelt Kristel, “maar het werk als VJ scoort wel veel punten, omdat ik er heel veel disciplines en verschillende kunstvormen in kwijt kan. Ik neem bijvoorbeeld stukjes uit mijn favoriete films, tekenfilms of videoclips en mix dit met mijn eigen 2D animaties.” Een echte kunstvorm waar Kristel nog veel meer van haar passies in kwijt kan. “Met mijn nieuwe VJ collectief Girls Playground combineren we het VJ’en met performen, fashion en dans. Deze diversiteit en creativiteit pas heel goed bij mij.”


Als VJ Aineko heeft Kristel na 4 nominaties de Gouden Kabouter in de wacht gesleept.
{loadposition links}

Natural Beauty
Haar drukke leven zorgt er wel voor dat ze voor haar kroeshaar vaker een makkelijke coupe zoekt. “Het liefst draag ik mijn haar los en soms bind ik het naar boven vast, mijn side-show-bob hairdo”, vertelt Kristel. “De afgelopen maanden wilde ik even niets met mijn haar doen en vond ik die bohemian style van Solange Knowles zo mooi, dus met kerst had ik lange dunne vlechtjes.” Kristel is niet altijd blij geweest met kroeshaar. “Het is niet dat ik het lelijk vond of er niet trots op was, maar toen ik zo’n elf jaar oud was, begon ik mijn kroesvlechten kinderachtig te vinden. Veel donkere vrouwen om me heen hadden gestraight haar en bij mij wekte dat het idee dat dat hoorde bij volwassen worden. Met veel pijn en moeite heb ik mijn moeder om weten te praten. Mijn hele middelbare school periode heb ik met gestraight haar gelopen, maar toen ik ging studeren wilde ik weer natural. Door voorbeelden als Lauren Hill en Inda Arie wilde ik weer dreads. Ik zag dat je ook volwassen, modieus, sexy en stoer kunt zijn zonder glad haar.” Kristel vindt het dan ook jammer als vrouwen extensions gebruiken om hun natuurlijke haar te verbergen. “Op zich heb ik geen problemen met extensions. Het liefst zou ik elke dag een andere coupe willen en ik denk dat je met extensions relatief makkelijk en snel van kapsel kunt veranderen. Ik vind het wel jammer dat er in de black community bij sommigen nog het beeld heerst dat kroeshaar lelijk is. Veel hebben vroeger met de paplepel binnen gekregen dat hoe gladder het haar is, hoe beter. Dat leeft al generaties lang en het zal daarom tijd nodig hebben voordat die ouderwetse gedachte verdwijnt”, aldus Kristel.


www.aineko.nl

Hollands Next Topmodel

Kristels mooie krullen zijn ook in de modellenwereld niet onopgemerkt gebleven. “Ik was in 2005 kerstcadeautjes aan het kopen en in een schoenenzaak in Amsterdam vroeg iemand mij of ik geen modellenwerk zou willen doen. Ongeveer een jaar later heb ik me opgegeven voor Hollands Next Topmodel. Ik kwam bij de laatste vijfentwintig kandidaten, maar niet bij de laatste twaalf die in het huis mochten verblijven. Toch dacht ik dat ik wel genoeg indruk had gemaakt op de eigenaar van Max Models, waar de winnares een contract zou krijgen. Ik stuurde een mailtje met wat foto’s, mocht op gesprek komen en zo ben ik bij Max Models terecht gekomen”, vertelt Kristel. Toch heeft ze van het modellenwerk nooit haar hoofdbaan gemaakt. Ze ziet het meer als een hobby. “Het is sowieso niet makkelijk om als donker model te werken en ik denk dat mijn kroeshaar het niet makkelijker maakt. Qua westerse kapsels kan een stylist niet veel met mijn haar. Ze willen modellen waarin het publiek zich herkent en het Nederlandse publiek herkent zich niet in donkere meisjes met een afro. Weinig modellenwerk voor mij dus. De klussen die ik al wel heb gedaan, heb ik juist gekregen vanwege mijn haar. Je wordt meestal getypecasted; je bent de stoere street chick of het funky meisje. Ik vind dat wel jammer, want er zijn veel meer kanten aan me dan die commerciële kant. Het wekt de indruk dat afrochicks alleen maar ‘urban’ kunnen zijn, terwijl ik vind dat we net zo goed high fashionwerk kunnen doen.”

 

Nr. 1
Zo’n jonge, mooie, succesvolle vrouw moet vast wel een inspiratiebron hebben. Misschien zelfs wel meerdere, om haar op alle gebieden te inspireren. “Grote voorbeelden voor mij zijn Tyra Banks, Alex Wek, Beyonce en Oprah. Waarom? Omdat dit allemaal vrouwen zijn die heel hard hebben gevochten voor alles wat ze hebben bereikt. Alec is prachtig, maar zo anders dan de standaard blonde meisjes op de catwalk. Ze zal heel hard gevochten moeten hebben om haar plekje te veroveren. Wat ik aan Tyra waardeer is dat ze, door middel van America’s Next Topmodel, meisjes de kans geeft om topmodel te worden. Ook als ze niet de goede maat hebben, te klein zijn of gekleurd. Ze laat hiermee zien dat er niet één soort schoonheid is. Beyonce is gewoon ‘amazing’ in wat ze doet! En Oprah heeft volgens mij de hele wereld een beetje opgevoed met haar show. Altijd leer ik iets van haar waardoor ik groei als mens en meer begrip heb voor mijn medemens. Jammer dat ze gestopt is.” Naast al deze grootheden heeft Kristel nog haar toch het meest inspireert en dat is…“Mijn moeder. Ze is een harde werker die altijd het beste wil voor haar man en kinderen.”

Huisje-boompje-beestje
Kristel heeft nog verschillende doelen in haar leven. Op modegebied is dat het krijgen van meer high fashionopdrachten. Als VJ wil ze graag grotere opdrachten en ze hoopt dat haar VJ collectief Girls Playground in 2012 ‘booming’ wordt en in grote feesten festivals in binnen en buitenland zal komen te staan. Maar ook in privéleven heeft ze grote plannen. “Ik ben een ontzettende girly-girl. De komende jaren wil ik mijn huisje-boompje-beestje kant combineren met mijn werk, want mijn verloofde en ik willen graag trouwen en kinderen krijgen. Voor mij bestaat een gelukkig leven uit een goede balans tussen werk en privéleven.”


Voor meer over Kristel kun je haar persoonlijke website bezoeken: www.aineko.nl
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *