fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik kan mijn haar niet uitkammen

Hoi Mireille, Allereerst wil ik zeggen dat je fantastisch werk doet. Jaren geleden heb ik zelfs een klein boekje van jou gekocht over de verzorging van kroes haar waar ik veel aan heb gehad. Ik mail je ivm een probleem. Ben van Marokkaanse afkomst en heb kroes/krullend lang haar.

Uitkammen van krullend haarBen van Marokkaanse afkomst en heb kroes/krullend lang haar. Mijn haar (groot deel) zit sinds lange tijd zo erg in de knoop dat ik het niet uitgekamd krijg en het wordt steeds erger. Vind het heel erg gênant en weet niet wat ik moet doen.

Weet jij iets of iemand die mij kan helpen?

Groetjes,
Fatima uit Amsterdam

———————————————-

Hi Fatima, 

Bedankt voor het mooie compliment en uiteraard jouw vraag.

Haar dat zo hopeloos in de klit raakt is meestal beschadigd. Heb je dode puntjes? Dat kun je voelen. De uiteinden voelen dan niet soepel maar oneven en soms wat grof aan. De uiteinden zijn het oudste deel van het haar. Die krijgen het meest te verduren vandaar dat deze beschadigd kunnen zijn. Het gebruik van een krultang of fohn versnelt dit proces, maar ook gewoon extreme koude buiten lucht of extreme hitte van de zon.

Het enige wat je kunt doen om te voorkomen dat je haar zo verschrikkelijk in de klit raakt, is je haar knippen. Je hoeft het niet kort te knippen maar gewoon het beschadigd puntje eraf knippen. Het haar zal dan opeens weer makkelijker handelbaar zijn en zeker niet meer zo in de knoop raken.

Bij beschadigd haar zijn de schubben die normalitair als mooie dakpannen gelaagd zijn, namelijk open zoals je kunt zien op de foto. Een beschadigde haarlaag klit heel makkelijk met andere haardraden omdat ze statisch geladen zijn.

Wat tijdelijke verlichting kan geven is the Detox Conditioner omdat die niet alleen de bescahdigde haarlaag tijdelijk zal herstellen, de conditioner zit ook vol met mineralen die het haar zullen voeden en soepel maken zodat het haar weer kambaar wordt. Daarnaast zal de No More Knots ook het uitkammen van je haar verlichten.

Persoonlijk ken ik geen kappers die kroes en krullend haar kunnen knippen in Nederland maar ik heb gehoord dat Marokaanse kappers heel goed zijn met krullend haar. Ik zou dus rond vragen. Succes en houd me vooral op de hoogte.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *