fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar bij de United Nations

Kroeshaar bij de UN
De Surinaamse delegatie in kleurige Koto’s voor het UN gebouw in NY, ready voor het Gala Diner en de Award Ceremonie

Op uitnodiging van Liesbeth Venetiaan, voormalig First Lady van Suriname, heb ik de afgelopen week het voorrecht gehad mijn bedrijf te presenteren bij de United Nations voor de Voices of African Mothers. VAM is een vrouwen empowerment NGO die er naar streeft vrouwen tot de toekomstige leiders te maken die niet alleen nodig zijn in Afrika maar in heel de wereld. Als genomineerde voor het VAM award voor ontwikkeling van de vrouw was Mevr. Venetiaan in New York om deze in ontvangst te nemen.

Mevrouw Venetiaan haar werk als First Lady is namelijk niet voorbij gegaan aan Nana-Fosu Randall, de oprichtster van VAM. Naar voorbeeld van de voormalig First Lady, heeft Nana “Girls in Crises” opgericht, een organisatie die momenteel 1000 meisjes onderdak, ondersteuning en een opleiding aanbiedt in Ghana. 

Als Sociaal Entrepreneur vertelde ik tijdens het business forum dat het uitendelijke doel van mijn bedrijf is, gezonder haar voor de Zwarte vrouw in de gehele Diaspora. De Marron challenge van America’s Next Natural Model, waarbij ik Johanna Huur die Pangi’s maakt heb gesponsord, heb ik uitgelicht als voorbeeld van hoe wij kleine vrouwelijke ondernemers elkaar kunnen ondersteunen. Na een daverend applaus was ik bijna geneigd naast mijn schoenen te lopen maar het feit dat ik in gezelschap van negen First Ladies verkeerde zorgde ervoor dat ik lekker bescheiden kon blijven.

Tijdens het gala diner hebben we niet alleen verrukkelijk gegeten, ik heb mijn ogen uitgekeken naar de pracht en praal van de Afrikaanse gewaden van de First Ladies. Het hoogte punt was toen onze Surinaamse First Lady werd geprezen en haar award werd uitgereikt. Spontaan begon de kleine maar zeer gezellige delegatie gekleed in de kleurigste Koto’s, te zingen. Mooi was dat. Ik ben absoluut een kleurig ervaring rijker. Meer foto’s van de avond: Gala Award Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *