fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Zijn valse vlechten een goede keus om kroes te gaan?

Beste Mireille, Ik heb de keuze gemaakt dat ik natural wil gaan wat betreft mijn haar. De laatste keer dat ik gerelaxed heb is 25 maart 2013 geweest. Inmiddels is mijn haar in het midden van mijn hoofd ruim 2 cm uitgegroeid. De voorkant is wat minder (1 cm) omdat dit altijd brak door het relaxen.

relaxed blogNu maak ik ongeveer 3 weken gebruik van een transitioning style en wil over gaan op het invlechten. Echter, ik ben bang dat mijn haar hierdoor zal breken. Zeker de haarlijn. Wat adviseer jij? En hoe lang na je laatste relaxbeurt mag je je haar invlechten?

Ik weet niet of je wat aan mijn foto’s hebt.

Alvast bedankt!
Grace

——————————————–

going natural scalp conditioning sprayHi Grace,

Bedankt voor jou bezoek aan kroeshaar.com, de foto’s en jouw vraag.

In princiepe breken vlechten het haar niet, integendeel, vlechten kunnen het haar laten floreren. Wat je echter ziet is dat vrouwen hun haar gaan vlechten meteen na het relaxen. Het is dus heel goed dat je de vraag stelt want het haar vlechten meteen na het relaxen zorgt gegarandeerd voor haarbreek. Na vier weken met een uitgroei van 1 cm zit je goed.

Met de voorste haarlijn moet je altijd erg voorzichtig zijn. Jouw foto laat zien dat je daar gewoon nog haar hebt en voorzover ik kan zien lijkt het op gewoon normale haargroei. De haartjes daar zijn van nature meestal wat dunner en minder lang. Het ziet er dus naar uit dat vlechten geen probleem zal zijn, wat je echter moet weten is dat je niet te veel haar toevoegt aan dat stukje haar dat van nature breekbaar is.

Wat je ook absoluut in acht moet nemen is dat het haar niet te strak gevlochten mag worden. Te strak vlechten zijn samen met meteen na het relaxen vlechten en te dunne vlechten, de top oorzakem waarom ons haar breekt. Let dus op deze drie zaken.

Als extra maatregel is het misschien ook goed om de voorste haarlijn om de vier weken opnieuw te doen. Dit om te voorkomen dat opeenhoping van vuil en product restanten het eigen stukje haar verstikken. De rest van de vlechten kun je gerust 8 weken in laten zitten.

Mocht je nog product advies willen: De Silky Shea Haarboter is perfect voor vlechten. Het beschermt je eigen haar namelijk ook tegen de valse vlecht. Daarnaast zou ik elke week shampooen met de Going Natural Kruiden Shampoo en dagelijks sprayen met de Scalp Conditioning Spray is niet alleen heerlijk verzorgend. Het voelt heerlijk verfissend en laat geen resten achter.

Succes!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *