fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar en Braidlocs

Eindelijk dan. Na twee jaar onderzoek, consultaties en diep nadenken heb ik gekozen om mijn dreadlocks te beginnen met vlechten wat ook wel wordt genoemd “Braid locs”.  

Om verschillende reden heb ik gekozen voor braidlocks. Mocht je willen weten wat voor andere opties er zijn, lees dan Opties om kroeshaar te lokken.

 

kroeshaar vlechten

Het aller belangrijkste voor mij was om een zo groot mogelijke interesse te creeeren met het doel nog meer stereotypische denkbeelden ten aanzien van kroeshaar, te niet te doen. Ik denk namelijk dat dreadlocks de meest gestereotypte haardracht is en hopelijk kan ik samen met de mensen die mij volgen en de mensen die ik volg een postitiever beeld schetsen.

Aangezien de dunste dreadlocks sneller geaccepteerd worden dan de traditionele locs die wat dikker zijn in diameter heb ik gekozen voor de micro maat locs. De meest voor de hand liggende keus zou dan zijn Sisterlocks of Nappylocs maar ook daar heb niet voor gekozen en wel om de volgende redenen: toegankelijkheid, prijs en gemak.

Ten eerste heeft niet iedereen toegang tot een Sisterlocks of Interlock consultant of het geld om micro locs te beginnen. De prijs voor Sisterlocks met mijn haarlengte werd tijdens een consultatie geschat op $800. De tijd die het zou kosten om ze in te brengen werd geschat op ongeveer 12 uur. Of je nu voor Sisterlocks of een ander type microlocs kiest, de prijs en de tijd die het in beslag neemt om ze te maken komen op hetzelfde neer.

Om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen en het daarom zo laag drempelig mogelijk gehouden, heb ik gekozen voor braidlocks. Iedereen kent wel iemand die kan vlechten, dus een begin maken is makkelijk zat.

Deze vlechten hebben me totaal $240 gekost en het was een zit van 8 uur. Het is een investering want de vlechten haal ik er waarschijnlijk de eerst komende 10 jaar niet uit. En met deze keus heb ik in vergelijking met andere micro locs dus bijna $400 bespaard.

Voor het bijhouden moet je wel naar een Sisterlocks of Interloc consultant, maar je kunt het ook zelf leren doen. Je kunt dan kiezen voor de nappylocs tool of de latchhook. Op de site van Sheri King kun je meer lezen over braidlocks: http://bradelocz.com/order_now.htm  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *