fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Oplossingen voor een jeukende hoofdhuid.

Er zijn weinig dingen die irritanter zijn dan een jeukende hoofdhuid. Het menselijk lichaam laat ons altijd weten dat er iets mis is. Wanneer je hoofdhuid jeukt, is dat dus voor een reden. Het probleem is, dat er een heleboel factoren, die jeukende hoofdhuid kan veroorzaken, en om de situatie te verhelpen, moet wat speurwerk verricht worden. 

 

kroeshaar kapsel

Er zijn weinig dingen die irritanter zijn dan een jeukende hoofdhuid. Het menselijk lichaam laat ons altijd weten dat er iets mis is. Wanneer je hoofdhuid jeukt, is dat dus voor een reden. Het probleem is, dat er een heleboel factoren, die jeukende hoofdhuid kan veroorzaken, en om de situatie te verhelpen, moet wat speurwerk verricht worden.

Bijna elk haarproduct bevat conserveringsmiddelen om te voorkomen dat bacteriën en schimmels groeien. Helaas kunnen deze zelfde ingredienten van een shampoo of conditioner een droge of jeukende hoofdhuid veroorzaken.

Veelgebruikte conserveermiddelen waarvan bekend is dat huidirritatie veroorzaken zijn: propyleenglycol, natriumlaurylsulfaat, DEA, Coacamide en parabenen. Overmatig krabben kan wijzen op bacteriën of schimmels die groeien op de hoofdhuid. Als je dus een jeukende hoofdhuid hebt, moet je als eerst naar de haarverzorgingsproducten kijken en ten tweede wat er onder je nagels is.

Een jeukende hoofdhuid kan een ontstekingsreactie zijn van de hoofdhuid. en kan worden veroorzaakt door het volgende :

• Stress en Angst (bekijk dit als een reële mogelijkheid)

• Allergie of overgevoeligheid voor haar producten, met inbegrip van hair extensions.

• Overmatig jeuken kan wijzen op bacteriën of schimmels in de hoofdhuid

• Psoriasis op de hoofdhuid

• inflammatoire en auto-immuunziekten zoals lupus en hypothyreoïdie

• Hoofdluis

• folliculitis (infectie van een haarfollikel)

• Schimmel infectie of bacteriële infectie van de hoofdhuid

• Roos, ook wel bekend als seborrheic dermatitis.

Krabben en wrijven is absoluut contraproductief, dus het beste om de volgende stappen te ondernemen:

Verander van haarproducten – Overweeg het gebruik van producten waarbij de ingrediënten natuurlijke oliën en kruidenmengsels zijn.

  • Probeer de Scalp Conditioning Spray – Als je last hebt van een droge hoofdhuid die gaat jeuken omdat het is blootgesteld aan de buiten wereld kun je dit proberen. Voor het beste resultaat moet je het ‘s nachts opsprayen en met een kapje op slapen. De natuurlijke mix van kruiden werken ook rustgevend voor de hoofdhuid.
  • Wassen met zuiveringszout – Dit is niet aan te raden voor degenen die zodanig gejeukt hebben dat de hoofhuid open is. Het gaat nameijk prikken.

Als u de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd, en je nog steeds lst hebt van een jeukende hoofdhuid hebt, probeer dan de Detox conditioner om de hoofdhuid en het haar ontgiften. Je hoofdhuid voelt zich herboren na slechts een behandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *