fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Irm’s haar verhaal

Ik was 14 toen ik mijn haar voor het eerst relaxte, schaamde me voor en baalde van mijn haar. Ik weet niet meer precies hoe en van wie ik het hoorde, ik heb alleen onthouden dat droge curly je krullen groter maakt. Dat wilde ik! Ik heb toen voor het eerst droge curly laten zetten in Rotterdam. Mijn haar zat fantastisch! Ik was dolgelukkig. Na ongeveer een maand begon ik wel erg veel haar te verliezen met het borstelen. Ik ben terug gegaan naar de kapsalon en de eigenaar zei dat de curly verkeerd was gezet dus kreeg ik de behandeling nogmaals, gratis.

krullen-irm-van-es2.jpgNaam: Irm
Beroep: Juicetherapeut
Blog/website: http://www.letsjuice.nl

Uiteindelijk is bijna al mijn haar afgebroken tot een cm kort met een paar lange plukken ertussen. Echt vreselijk, mijn haar zag er niet uit.

Ik heb toen een lange tijd vlechtjes gehad om mijn haar weer goed te laten groeien. Tegelijkertijd besloot ik nooit meer iets chemisch met mijn haar te doen.

Jaren later besloot ik een kort kapsel te nemen. Ik had mijn haar gerelaxed en het zat op zich prima. Niet zo bewerkelijk. Het enige was dat ik last had van mijn hoofdhuid. Jeuk en schilfers.

Na het relaxen had ik ook vaak brandplekken op mijn hoofd. Iemand adviseerde me een muntshampoo om het jeuk tegen te gaan. Het hielp welgeteld 1 dag.

Na zoveel geld uitgegeven te hebben aan relaxen en allerlei (ontzettend dure) haarprodukten, die niet deden wat ze beloofden, was ik het haargedoe zo zat dat ik besloot het te laten groeien en er niks meer mee te doen. De kapster waar ik toen ging zei: je hebt helemaal geen kroes haar. Wat een openbaring, hoe dan ook, ik was er klaar mee. Dat was 8 jaar geleden.Mijn haar is nu lang en ik ben tevreden met mijn haar hoe het is. Voor mij geen chemische toestanden en dure shampoo. Puur natuur!

What was het moeilijkste van kroes gaan? Helemaal niks!
Ik was er ook echt aan toe.

En het beste?
Het accepteren van mezelf. Het streven naar “westers haar” losgelaten.

Wat heb je geleerd van kroes gaan?
Dat als ik doe wat bij mij past, mij dat het gelukkigst maakt

Beschrijf je beroerste kapsel en het beste kapsel.
Slechtste was toen mijn haar was afgebroken. Ik eruit zag als een ontsnapte gek (in mijn beleving) en dat de vlechtjes die ik daarna had er af ent oe op straat of op school uitvielen en dat er dan een vlecht op de grond lag.

Het beste kapsel is hoe mijn haar nu is.

Als je nu terugkijkt, is jouw perpectief op kroeshaar veranderd?
Je hoeft niet perse “westers haar”te hebben om er mooi uit te zien of een mooi kapsel te hebben.

Wat is je favoriete kapsel?
Vast in een staart

Ik houd van mijn haar omdat het bij mij hoort 

Meer over Irm: Bekijk haar kroeshaar profiel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *