fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn 1ste Tentoonstelling in New York

kroeshaar-tentoonstelling Nadat ik een deel van mijn collectie kroeshaar portretten had laten zien, werd ik uitgenodigd om te exposeren in de prestigieuze art gallery Casa Frela in Manhattan New York. Een maand lang hebben mijn foto’s uitvergroot gehangen in de prachtige Brown Stone, die niet alleen deel uitmaakt van de Harlem Art Walking Tour (HAWT), maar waar ook Beyonce haar beroemde video “If I Were a Boy” heeft opgenomen.

Het mooiste van deze tentoonstelling was dat Kroeshaar een volle maand in volle glorie alle aandacht had. Om het nog aantrekkelijker en interessanter te maken heb ik ook elk weekend speciale activiteiten georganiseerd. Behalve een receptie stonden er ook een head wrap workshop op het programma, evenals de documentaire “My Nappy Roots”, een haar workshop en de Going Natural haar show.

De openingsreceptie was voor mij al geweldig. Elke foto had een verhaal en ik was vond het geweldig om het verhaal achter een kapsel te mogen vertellen.

In mijn enthousiasme vroeg ik aan iedereen welke ze het mooiste portret vonden. Bijna unaniem koos iedereen het portret van Lurie Daniel Favors, de advocaat uit Brooklyn, met een waanzinnig volle en dense afro.

Een goede vriend mij, William Pace die voor het eerst mijn werk zag, merkte op dat ik als fotograaf mensen ontwapende. Door de kleurrijke portretten heen kon hij zien dat mensen zich makkelijk naar mij toe openden en dat is volgens hem een gave die elke foto nog specialer maakte. Voor mij was dat het compliment van de avond. Bill, zoals wij hem noemen, is namelijk filmregisseur en docent aan de New York School. Na dat compliment van zo een gerenomeerd talent, met een scherp oog voor alles wat met beeld te maken heeft, kon de tentoonstelling toch echt niet meer stuk.

Ook de Going Natural haar show was een grandioos succes. Wereld’s bekendste Kroeshaar salons Khamit Kinks, Twists and Curves en Locs and Chops hebben kosten noch moeite gespaard om zich van hun beste zijde te laten zien. De kapsels waren fenomenaal. Bij deze een slide show van de kapsels en de videos van de receptie. Ik ben erg benieuwd naar je reactie.

Zie hier de Foto collectie voor de Herdenking Slavernij Verleden 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *