fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar vertegenwoordigd in New Yorkse tentoonstelling

kroeshaar tentoonstelling in New YorkHet is nu bijna weer een jaar geleden dat twee van mijn portretten waren geselecteerd voor de tentoonstelling “A Choice of Wapons”.

Voor mij was het al een hele eer om uit honderden artiesten gekozen te worden voor een expositie ter ere van de legendarische Gordon Parks, die in de jaren 60 niet alleen geschiedenis heeft geschreven als fotograaf, maar ook als musicus en filmmaker. 

Om dan ook nog tijdens de openings receptie kunstenaars vanuit heel Amerika te ontmoeten was wonderbaarlijk inspirerend.

Het feit dat mijn kroeshaar portretten tussen die van menig andere talenten zou staan was voor mij al meer dan goed genoeg. Ik had werkelijk al genoegen genomen als mijn stukken in een hoekje uiterst nergers hadden gehangen dan kun je je dus voorstellen wat er door mij heen ging toen ik zag dat een van mijn stukken center piece was!

Rechts naast een prachtig schilderij van Gordon Parks stond Crown of Locs, de foto die ik had genomen op het International African Festival een jaar eerder. Bij binnenkomst was het een van de eerste stukken waar je oog op viel. Mensen liepen er dan ook meteen naar toe vaak met de vraag van wie het stuk was. Zo bescheiden als ik kon legde ik dan uit wie ik ben, waarom ik foto’s maak van kroeshaar kapsels en zelfs hoe ik de foto had genomen. Wat was het een heerlijk gevoel om te zien wat voor emoties het portret bij bezoekers wakker maakte en wat voor verhalen daarbij meteen werden uitgewisseld.

De tentoonstelling was een grandioos succes. De opkomst was veel groter dan verwacht wat het alleen nog maar gezelliger maakte. Toen ik het woord kreeg en zei dat niemand daar waarschijnlijk wist waar Suriname lag, kreeg ik bijna gelijk. Inderdaad, ik zag mensen denken Suri-wat en sommigen vroegen het ook, maar toen stapte fotograaf Mel Wright naar voren en zei: Not only do I know where it it is, I’ve been to Suriname! Ook dat had ik me uiteraard nooit en te nimmer kunnen voorstellen. Bij deze wat foto’s en de video om je een idee te geven.

The Pursuit of Nappiness vertelt meer over mijn foto’s en deze tentoonstelling.

Zie hier de Foto collectie voor de Herdenking Slavernij Verleden 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *