fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Haaruitval door stress en overgang

Ik zit vanaf mijn 38ste in de overgang en ben nu 42 jaar oud. Mijn haar is door de jaren heen behoorlijk uitgevallen. Soms stopt het en dan begint het weer. Ik denk ook dat stress een handje meehelpt. Ik stuur een foto mee van voorheen, voordat het weer begon met uitvallen. (zie foto voorheen).

haaruitvalIk heb in december 2012 S-curl in mijn haar gedaan (niet verstandig zie ik nu in) en mijn haar was daarvoor kort geknipt om het de gelegenheid te geven om weer te groeien. Dat gebeurde ook (zie foto groei), maar nu begint het weer uit te vallen waarbij ik ook kale plekken voorin zie (zie foto kale plek). Mijn haar ziet er vreselijk en erg raar uit. De achterkant is kroes en ongeveer de helft naar de voorkant heeft nog de relax. Lijkt er niet uit te gaan aan de voorkant. Mijn hoofdhuid jeukt mij ook heel erg en door het veel jeuken begint het te branden. Heb van de huisarts anti-schimmel infectie tabletten gekregen en het lijkt minder te jeuken. 

Ik zou graag advies van u willen hebben hoe ik mijn haar zou kunnen aanpakken om ten eerste te voorkomen dat het verder uitvalt en ik nog meer kale plekken krijg en ook om de haargroei te bevorderen. Ik wil heel graag richting de algehele kroeshaar en af van die relax. Ik zet nu dagelijks een pruik wanneer ik uit huis ga.

HELP!!!!!!!!

Groetjes,
Zaragrace

——————

Beste Zaragrace,

Bedankt voor jouw vraag. Ik moet je eerlijk zeggen dat jouw situatie een beetje buiten mijn kennis gebied lijkt te zijn. Een vroege overgang zou kunnen wijzen op een hormonaal probleem met als gevolg haaruitval, maar voor die analyse moet je echt bij een dokter zijn.

Daarnaast heb je gelijk wat stress betreft. Mensen onderschatten dit maar stress is een van de belangrijkste factoren bij haaruitval. Als je dit weet is het dus zaak dat je behalve dat je het haar goed gaat verzorgen ook jouw leven zoveel mogelijk vrijwaart van stress.  

going natural scalp conditioning sprayBehandelingen zoals escurl zijn inderdaad niet bevorderend voor haaruitval. De dokter heeft je anti-schimmel infectie tabletten gegeven, betekent dat dat je schimmel op je hoofdhuid hebt of is het voorgeschreven om de jeuk tegen te gaan?

Jeuk op de hoofdhuid kan namelijk ook wijzen op een allergische reactie op ingrediënten van de producten die je gebruikt. Ik ken een geval van iemand die niet eens mijn shampoo wou gebruiken. Zijn routine was dat hij om de drie dagen met anti-roos het haar waste omdat hij volgens hem echt zwaar last had van haarroos. Gelukkig heeft hij het toch geprobeerd want na mijn shampoo een week gebruikt te hebben had hij die behoefte niet meer. Tot de dag van vandaag heeft hij zelfs nooit meer last gehad van die zogenaamde vreselijke haarroos. Het kwam gewoon door verkeerde producten.

Bij jou hangt het dus af van diverse factoren. Als je echt schimmel op jouw hoofhuid hebt denk ik dat je de kuur van de arts moet afmaken. Mocht het zo zijn dat je de verkeerde producten gebruikt met ingrediënten waarvoor je allergisch bent dan zou ik je aanraden wat producten uit de webshop te proberen.

De Going Natural Kruiden Shampoo en de Detox Conditioner lijken mij goed om te beginnen. Als het goed is merkt al meteen verschil na de eerste wasbeurt. Aangezien je jeuk hebt zou ik je daarnaast ook de Scalp Conditioning Spray aanraden, dat verlicht altijd wel jeuk evenals de scalp oil met ayurvedische neem.

Afhankelijk van hoe je haar nu is zou ik als moisturizer de Silky Shea of de Haar cream aanraden en daarnaast de No more knots. Deze detangler spray maakt het ontknopen makkelijker en minimaliseert haarbreek.

Ik hoop dat dit advies je in ieder geval op weg helpt. Graag hoor ik van je.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *