fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kumba Out

Van alle youtube videos die ik heb bekeken ontbreekt voor mij het meest simpele kapsel. Niet alleen makkelijk te maken maar ook in de verzorging. Makkelijker dan een Twist Out, Braid out of zelfs Bantu Out terwijl het minstens even mooie krullen oplevert en minder tijd kost.

Going Natural Herbal Styling GelHet kapsel waar ik het over heb is afgeleid van een die ik nog uit Suriname ken uit de tijd dat ik een afro droeg: Motjo Kumbas. Je hebt er vast van gehoord. Het zijn vlechten die je naar binnen stopt.

Soms worden ze verward met Bantus, maar ze zijn helemaal niet hetzelfde. Motjo Kumbas stop je naar binnen. Bantus draai je om de basis van het haar heen, maar Motjo Kumbas stop je dus naar binnen; in de basis van het haar. 

Motjo Kumbas droeg ik vroeger als ik mijn haar gevlochten had voor het slapen gaan zodat mijn afro de volgende dag mooi groot zou zitten. Het was een tussen kapsel, eigenlijk net rollers maar met je eigen haar.

Aangezien de Kumbas zo makkelijk te maken zijn maakte ik ze vaak als mijn haar pas gewassen was of nadat ik mijn haar in een Afro gedragen had. Vlechten of twisten duurde me te lang. Wat ik daarom deed was gewoon mijn haar om mijn vinger heen draaien en dan naar binnen stoppen. Super makkelijk. Zo liep ik dan met mijn haar rond.

Toen ik eens mijn haar los maakte nadat ik het het uitgekamd met de haarmelk ontdekte ik dat het best mooi zat. Zo is de Kumba Out geboren. Het mooiste van dit kapsel is dat de krullen langer en beter blijven zitten. Mijn verklaring is dat je met deze kumbas optimaal gebruik maakt van de natuurlijke krul van kroeshaar. Meer dan met vlechten of twists waar de natuurlijke krul toch in een kronkel gemanipuleerd wordt. Maar al dat technische terzijde.

Ik hoop dat jullie dit oude nieuwe kapsel willen uitproberen en laten weten hoe het uitpakt. Zie mijn video voor instructies. Ook aan de contestanten van America’s Next Natural Model heb ik gevraagd om met te helpen dit kapsel wereldkundig te maken. Het resultaat kun je hier zien: Kumba Out for ANNM 2013.  

Lees ook: Motjo Kumba Out beter dan fohnen

Aanbevolen producten: 
Curly Twistout Haar Cream & Kruiden Styling Gel

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair products full packagel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *