fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kwie kwie ba voor de winter

In de winter wanneer het koud is kan het lastig zijn om je haar los te dragen. Wind, regen om niet te zeggen sneeuw kunnen een zorgvuldig gemaakte twistout binnen een paar seconden omtoveren tot een onnavolgbaar bos ingekrompen haar die menigeen zal doen omkijken, met een vragende blik. 

kroeshaar kapselMaar niet alleen dat. Ook petten, hoeden en sjaals kunnen jouw mooi kapsel in de war laten gaan. Zonde, zonde. Vooral zonde van de tijd maar ook de moeite. Om dit te voorkomen zijn bestaat er de kwiekwieba of zoals ze in het Engels zeggen cornrows.

Met cornrows kun je never nooit mis gaan. Je kunt ontelbaar veel kanten uit en zelfs de subtielste varaties doen mensen omkijken. Ze zijn van nature namelijk intrigererend.

De allereerste keer dat ik kwiekwieba in mijn leven zag kan ik me heel goed herinneren. Ik kan niet ouder zijn geweest dan 10 jaar. Ik deed mee aan een bonte avond voor CCW, Cultureel Centrum Wageningen. Dat is Wageningen in Suriname, gelegen in het district Nickerie. In dat kleine plaatsje daar, daar ben ik namelijk opgegroeid.

Als dans bakroe deed ik mee met de dans show. Waar het precies vandan kom weet ik niet, maar dansen is altijd een van mijn grootste passies geweest. Geloof het of niet, het podium en ook de pasjes kan ik me nog herinneren. Voor ik op moest, toen iedereen zich aan het klaarmaken was zag ik een van de oudere tieners het haar van een meisje vlechten.

Ik bleef meteen stilstaan en vroeg, wat is dat? Verrrast dat ik niet wist wat het was maar met enthousiasme legde ze me uit dat het een soort vlecht-techniek was. Ze vroeg me zelfs of ik het ook wou. Ik vond het echt prachtig maar nee, dat hoefde voor mij niet. Niet op dat moment. Ik stond te trappelen om te gaan dansen. Ja, ik was echt een dans bakroe. Maar dat niet alleen, als kind had ik al geen geduld om mijn haar te laten doen. De enige bij wie ik rustig tussen de benen kon zitten was bij mijn moeder. Ze vlocht mijn haar werkelijk met engelen geduld. Bij haar kon ik ongestoord zitten terwijl ik best een gevoelige hoofdhuid heb. Dat was quality time. De diepte van de kwaliteit, daar pluk ik nu nog de vruchten van. Thanks ma.

kroeshaar kapselkroeshaar kapsel
Het kapsel – Is het te koud, petje op

Het heeft jaren geduurd voordat ik toch eindelijk mijn haar in cornrows heb laten vlechten. En het was, niet lachen, om een weave in mijn haar te doen. Dus niet eens echt om ermee rond te lopen. Je kent dat wel.

Anyway, om terug te komen op het onderwerp, kwiekwieba is een kapsel dat perfect is voor de winter omdat de haarstrengen niet bloot worden gesteld aan de klimatologische omstandigheden. Het kapsel zelf beschermd het haar.

Zelf ben ik echt niet zo handig dat ik zulke mooie cornrows kan maken, maar je kunt ze al vanaf 20 euro laten doen bij bijna iedereen die kan vlechten. Wat je nodig hebt is de Silky Shea haarboter, dat maakt het vlechten zelf niet alleen makkelijker, het houd het haar ook zacht en soepel. Daarnaast spray ik dagelijks of the Scalp Conditioning Spray of de No more knots Detanger om te voorkomen dat mijn hoofdhuid en haar droog worden. Dit is te vergelijken met je dagelijks insmeren met een body lotion om te voorkomen dat je huid zo droog gaat aanvoelen dat het gaat jeuken.

Als je met een hoofddoekje om slaapt om het kapsel te beschermen blijft de kwiekwieba zo een drie tot vier weken goed zitten.

De aangeraden producten:

Silky Shea Haarboter, om te vlechten en zacht te houden, de Scalp Conditioning Spray om de hoofdhuid en het haar te verzorgen en de No More Knots om de cornrows eruit te halen. 

going natural hair products full packagel
De Kroeshaar Webshop 

speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *