fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Help mijn haar valt uit als gevolg Keratine en Relaxen

Hallo, Ik heb in mei van vorige jaar een Keratine behandelling thuis laten doen met behulp van een vriendin maar het was niet erg succesvol. In oktober ben ik op vakantie geweest in Marokko. Daar ben ik naar een kapper geweest voor een relax behandelling. Ik weet niet wat voor een precies maar volgens hem kon het met geverfd haar geen kwaad.

Haaruitval als gevolg van relaxers

Stom, stom, stom, van mij dat ik dit heb laten doen. Toen ik thuis kwam en mijn haar ging wassen begon de ellende. Mijn haar breekt ontzettend van voor en de zij en achterkant. Nu heb ik verschillende lengtes, behalve boven op mijn hoofd. Daar is mijn haar nog 14 cm lang haar maar het breekt nog steeds. De rest van mijn haar is maar 2 cm en 3 cm. Ik heb geen wondjes maar het jeukt ontzettend, achter en bij de zijkanten van mij hoofd.

Het ziet er niet uit, eind november had ik mijn haar laten waeven voor 6 weken. Nu ben ik van plan om het te laten vlechten of iets dergelijks want mijn haar ziet er niet uit. Help mij. Ik zit in een nieuwe relatie.

Samira

————————————————

Going Natural clean start ComboBeste Samira,

Ik voel erg met je mee. Jammer dat je niet weet wat voor spul de kapper heeft gebruikt. Vroeger vroeg ik ook nooit aan de kapster wat voor spul ze gebruikte, maar toen ik eens zei dat ik last had van haarbreek zei ze wel dat ze de mildste relaxer voor me zou gebruiken. Niet dat dat verschil heeft uitgemaakt want mijn haar brak uiteindelijk toch af, maar ik zeg het omdat het best belangrijk is om te weten wat voor relaxer een kapster gebruikt. Het is helemaal niet gangbaar. We vertrouwen meestal gewoon weg de persoon in kwestie, maar ik denk dat hier verandering moet komen. Zeker als het om chemicalien gaat die het haar kunnen vernietigen.

Als klant heb je het recht te vragen wat voor spul in je haar gedaan wordt. Een goede kapster zal helemaal niet beledigd zijn maar je juist graag informeren over de behandeling die ze gaan en waarom ze juist heeft gekozen voor dat merk. Jammer genoeg heeft dit voor jou op dit moment geen zin meer.

Eerlijk gezegd weet ik niet goed of ik je kan helpen, maar graag deel ik de kennis voor zover ik die heb graag met je. Ik heb verschillende theorien waarom het mis is gegaan. De jeuk in combinatie met haaruitval toont dat het om een allergische reactie gaat. Hoewel je al eerder had gerelaxt kan je toch om verschillende redenen een allergische reactie hebben gehad. Misschien kon je niet goed tegen deze combinatie van ingredienten, maar het kan ook zijn dat je (hoofd)huid anders reageert na de keratine behandeling of zelfs na een vakantie in Marocco. Dat is heel moeilijk uit te vinden.

Dat je nog steeds jeuk hebt is niet alleen vervelend het is ook geen goed teken. Voor de jeuk weet ik wel een oplossing die in 9 van de 10 gevallen werkt; de Detox Deep Conditioner met actieve houtskool. De houtskool deeltjes absorberen werkelijk alle mogelijke overblijfselen van producten. Als het goed is worden ook die deeltjes die jeuk veroorzaken hierdoor verwijderd bij het uitspoelen van de conditioner.  waardoor  het haar meteen zacht en fris gaat aanvoelen.

Wat ik je daarom aanraad is om voor het vlechten of weaven een deep detox behandeling te doen. Dat betekent wassen met de Going Natural Kruiden Shampoo en conditionen met de Detox Conditioner. Voor ik mijn haar vlecht doe ik altijd deze behandeling en daarnaast gebruik ik de Silky Shea Haarboter om mijn haar zacht te houden te beschermen tegen het kunst haar.

Wat je ook moet weten is dat eigenlijk zelfs het gekochte haar de oorzaak kan zijn van de jeuk. Of het nu echt haar is of niet, kunst haar zit vol chemicalien. Het is daarom goed om voordat je gaat vlechten of weaven het haar in lauw warm water te weken met wat baking soda of appelazijn.

Verder is de Scalp Conditioning Spray essentieel. Het werkt helend en stimmuleert de haargroei. 

Heel veel succes en hopelijk houd je me op de hoogte.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *