fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Een perfecte Twist Out

Heb je ooit geprobeerd een twist out te maken met als resultaat een mislukte afro die ale kanten uitstaat? Wees gerust het hoort erbij. Lees deze gebruiksaanwijzing voor een perfecte twist out.


Kroeshaar verzorging
Mijn eigen gebruiksaanwijzing

Wassen
Tegenwoordig was ik mijn haar met de heerlijke Kroeshaar Kruiden Shampoo. Ik wissel af tussen de amandel en pepermunt. Allebei vind ik even lekker. Beiden geven een fris schoon gevoel zonder dat ze mijn haar uitdrogen. De pepermunt heeft als extra dat het lekker stimulerend werkt.

Nadat mijn haar lekker schoon gewassen en geconditiond is, kam ik het onder de douch uit en verdeel ik het meteen in 12 grote delen. Ik pak een hoeveelheid haar wat comfortabel mijn handpalm past en waarmee ik lekker kan werken. Dan draai ik het deel om mijn wijsvinger tot het een streng vormt en stop dan de streng naar binnen. Het is dus geen vlecht of twist, maar gewoon een streng gedraaid haar en de scheidingen zijn verre van perfect. Sommige mensen kunnen volstaan met minder delen, andere mensen moeten er meer maken. Kijk wat voor jou het beste aanvoelt.

De tulband
Met deze knotjes kom ik dus onder de douch vandaan. Daarna doe ik direct de Microfiber Tulband over mijn haar om het teveel aan vocht op te nemen. Dit lijkt een onbelangrijke stap, maar deze tulband is echt magisch. Ook al is je haar klets, kletsnat. Als je het over je haar heen doet is je haar zonder druppelen, na 10 minuten al voor de helft droog. En dat niet alleen, dit type microfiber absobeert vocht zonder de kroeze krulletjes te beschadigen of ze uit hun vorm te halen. Dat betekent dus ook het voorkomen van dode punten.

Kroeshaar verzorging & ProductenCurly Twistout Haar Cream

 

Als mijn haar nagenoeg droog is, ga ik aan de slag. Soms voeg ik eerst wat Silky Shea toe als mijn haar droog aanvoelt, anders sla ik deze stap gewoon over. Nu is dan het moment om de Curly Twistout Haar Cream te gebruiken. Ik smeer altijd eerst een beetje melk in mijn haar. Ook doe ik ook wat op mijn borstel zodat de krulletjes het spul goed op kunnen nemen tijdens het ontknopen. Het overvloedig toegevoegde deel wordt ook meteen verwijderd. Dit is niet onbelangrijk want als je teveel Melk toevoegt, krijg je een opeenhoping en dan kan je haar droog en hard gaan aanvoelen.

 

Krullen in KroeshaarTwists in natuurlijk kroeshaarCurly Twist Out met Kroeshaar

Twists
Nu kun je beginnen met het maken van twists. Van elk toetje heb ik 4 tot 6 twists gemaakt: los gehaald, een beetje Twist Out Haarmelk toegevoegd en 4 tot 6 twists van gemaakt. Dit alles zonder te kammen. Voor deze gelegenheid heb ik de twists erg dun gemaakt, maar je kan ze zo groot of klein maken als je zelf wil. Normalitair maak ik van een toetje 2 hooguit 3 twists. Hoe meer twists je maakt hoe voller je twisout zal zijn.

Om een goede twistout te maken, moeten de twists echt helemaal goed droog zijn. Twists zijn opzich al een kapsel (zie foto’s), dus je kan ze gewoon los dragen totdat ze droog zijn. Je kan ze ook met een band dragen of opsteken dan hoef je niet een uur of wat onder de droger te gaan zitten. Gewoon met ze gaan slapen, een nachtje laten drogen, is nog het makkelijkst. Mocht je dit doen, bind dan een sjaaltje om of steek ze op voor het slapen gaan. Op die manier strek je ook je haar waardoor jouw kapsel wat langer zal uitvallen.

De Twistout
De twistout is het makkelijkste kapsel ooit. Als je twists helemaal droog zijn, maak je gewoon de twists los door ze de tegengestelde richting op de draaien. Je hoeft geen kam of borstel te gebruiken, het haar valt precies in het model van de twists. Dit lukt echt met bijna alle typen kroeshaar. Meestal blijft het echter niet langer dan een dagje goed zitten. Het voordeel van de Twist Out Haarmelk is dat je een twistout een weeklang kan dragen. Hoe langer je het draagt hoe voller het wordt. Slaap met een sjaaltje om en houdt het sjaaltje ook om tijdens het douchen. Stoom en vocht laten de krulletjes uitzakken. Kammen verstoord de gehele krul. De twistout style je dus gewoon met je vingers. Als een deel niet meer zo strak in vorm is kan je dat deel even weer twisten met de Twist Out Haarmelk of het gedeelte om je vinger winden om het weer in vorm te brengen.

Van een Twistout naar een Afro
Wil je na een week of wat een afro kapsel, dat kan makkelijk met je handen en vingers. Om het haar tegelijkertijd ook wat te voeden en een beschermlaag aan te brengen, is het goed om je handen van te voren in te smeren met wat olie of melk. Wat je haar lekker vindt. Ik smeer mijn handen hierbij altijd in met een mix van Carol’s Daughter haarboter en melk. Verder is het bijna net als kammen. Je pakt een deel van je haar vanaf je hoofdhuid tussen je vingers en je handpalm en strekt de krulletjes uit in de volle lengte. Als je het haar dan los laat valt het vanzelf in een afro vorm. Heb je hier en daar nog de spiraaltjes-vorm van de twistout, haal dan met je vingers de krulltjes uit elkaar.

Om je mooie afrobos een paar dagen langer te dragen, slaap je met een zijden of satijnen sjaal om. Je kan ook je haar in een knotje maken midden op je hoofd zodat je lekker kan slapen. Je kan ook verschillende toetjes maken. De volgende dag kun je weer met je handen en vingers je afro in vorm brengen.

Wassen, kammen en eruit halen van een twistout 

Dit is het lastigste gedeelte van een twistout. Ga alsjeblieft niet proberen een kam door je haar te halen als je een twistout hebt. De kam blijft gegarandeerd steken en als je niet uitkijkt trek je al je haren uit je hoofd. Het beste wat je kan doen is je haar met je vingers verdelen weer de oorspronkelijke toetjes te maken (zie mijn charmante foto). Je kan van deze gelegenheid gebruik maken om meteen een hete olie behandeling te doen en warm olie (olijf of kokos) toevoegen aan het haar voordat je de toetjes draait. Laat de olie ongeveer een half uurtje intrekken. Vind je het te vermoeiend, voeg dan de Progro toe van Kemi oil, het is de beste detangler ooit, maar voeg dit ook aan je toetjes toe. Dat wil zeggen in delen, zodat het spul lekker kan intrekken. Na 5 minuten kan de kam door je haar heen glijden. Begin voorzichtig onderaan de puntjes, zoals in mijn boek beschreven en het wordt een fluitje van een cent.

De Curly Twistout Haar Cream kun je bestellen bij: 

De Kroeshaar Webshop 
speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural twistout curly cream

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *