fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Vader en dochter over kroeshaar

 

franklin dreadlocks

Franklin Esajas, de man achter SME Omroep is geen onbekende in de gemeenschap. Er zijn heel weinig mannen met dreadlocks die in de journalistiek zitten. Hij heeft er duidelijk zelf en met trots voor gekozen maar meer dan zijn motivatie was ik benieuwd naar welke boodschap hij zijn dochters meegeeft.

 

Franklin Esajas, de man achter SME Omroep is geen onbekende in de gemeenschap. Er zijn heel weinig mannen met dreadlocks die in de journalistiek zitten. Hij heeft er duidelijk zelf en met trots voor gekozen maar meer dan zijn motivatie was ik benieuwd naar welke boodschap hij zijn dochters meegeeft.

Vragen aan zijn dochter Jaime:
Wat vind je van jouw haar?
Ik vind het wel leuk want ik kan er veel mee doen.

Wat denk je dat papa van jouw haar vindt?
Mooi, hij zegt dat hij blij is dat ik geen nep haar heb.

Zou je het leuk vinden als pappa jouw haar deed?
Ligt er aan of me haar boesh boesh is of dat papa er dreadjes van gaat maken. Eigenlijk vind ik dreads wel mooi maar vind ik het niet bij mij passen.

Wat is je lievelings kapsel?
Kwiekwieba met losse vlechten achter.

Wat vind je van jouw dochter’s haar?
Geweldig en het ruikt altijd lekker

Heb je ooit je dochter’s haar gekamd of gestyld?
Ja maar volgens haar moeder was het nooit goed.

Als jouw dochter nu zou willen relaxen of lokken (dreadlocks) zou dat van jou mogen?
Het zou allemaal mogen maar ik zou wel aangeven dat ik moeite met relaxen heb.

Welke boodschap heb je vroeger zelf meegehad over kroeshaar?
Yu wirie tranga korentie.

Heeft die boodschap invloed gehad op de keus van een partner en in hoeverre heeft die boodschap vandaag de dag nog invloed?
Nee ik denk het niet omdat ik toch mijn eigen weg ben gegaan en ik heb kunnen zien hoeveel moois er van kroeshaar gemaakt kan worden.

Vrouwen schijnen te weaven en te relaxen omdat mannen kroeshaar niet mooi vinden. Nu praat ik al jaren met mannen over haar en ik ben er nog geen een tegen gekomen die zegt weaves prettig te vinden. Relaxen is vaak meer dan ok, maar op een of ander manier lijken mannen niet van weaves te houden omdat het fake is. Heeft jouw vrouw wel eens weave gedragen en wat vond je ervan? Durfde je er wat over te zeggen of was het te gevoelig?
Ja dat heeft ze maar ik heb altijd laten weten dat ik er niet van hou.

Wat is volgens jou erger, fake haar of fake boobs?
Ik heb met alle fake moeite tenzij het noodzaak is.

Heb je nog een boodschap voor vrouwen die denken dat mannen niet van kroeshaar houden?
Het is niet waar dat mannen niet van kroeshaar houden, het zal bij velen wel zo zijn maar niet bij de meesten. Ontdek wat er allemaal kan met kroeshaar en besef dat je eigen haar je minder kost. Ik val op kroes omdat het je al veel over een persoon zegt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *