fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar 10 jaar !

Op 15 oktober is het echt 10 jaar geleden dat kroeshaar.com live ging. Ik ben de site begonnen om een idee te krijgen van wie geinteresseerd zou zijn in mijn boek dat toen nog moest uitkomen. Kroeshaar; wat je moet weten en meer had ik geschreven omdat ik dacht dat er misschien wel

Op 15 oktober is het echt 10 jaar geleden dat kroeshaar.com live ging. Ik ben de site begonnen om een idee te krijgen van wie geinteresseerd zou zijn in mijn boek dat toen nog moest uitkomen. Kroeshaar; wat je moet weten en meer had ik geschreven omdat ik dacht dat er misschien wel

10 jaar Kroeshaar!

Op 15 oktober is het echt 10 jaar geleden dat kroeshaar.com live ging. Ik ben de site begonnen om een idee te krijgen van wie geinteresseerd zou zijn in mijn boek dat toen nog moest uitkomen. “Kroeshaar; wat je moet weten en meer” had ik geschreven omdat ik dacht dat er misschien wel meer vrouwen zouden zijn zoals ik, die wilde stoppen met relaxen, maar niet goed alternatieven wisten.

Conserve wilde het boek wel uitgeven, maar kroeshaar was toen nog taboe. Ik was benieuwd wie over kroeshaar wilde lezen. Zo is het dus begonnen. Nu, 10 jaar verder is hier een klein overzicht van hoe het verder verlopen is. Ik ben benieuwd wie zich wat nog herinnert. Mocht ik wat vergeten zijn dan hoor ik het natuurlijk ook graag.

Kroeshaar wat je moet weten en meer

2002  Herinner je de oude site nog? Het was paars. Behalve het forum hield ik de hele website handmatig bij en het is voor een groot deel nog werkzaam. Klik op de link. De allereerste Haar Website.

2003 Mijn debuut als schrijfster. Ik wist niet wat ik moest verwachten maar het was super geslaagd: De Publicatie Kroeshaar; wat je moet weten en meer.

In september van hetzelfde jaar werd de 1ste Sabi Wiri Dei gehouden in Theater Unique in Suriname. 

2004 Heel blij was ik toen First Lady Liesbeth Vanenburg Venetiaan een interview had toegezegd voor kroeshaar.com. Met haar zegen kon het bijna niet mis gaan. Daarna volgenden een reeks van Kroesede Portretten.

Het lijkt alsof het er vanaf het begin was maar de Kroeshaar webshop is pas echt dit jaar geopend.

Ook Going-Natural.com, de grote zus van kroeshaar.com is in 2004 van start gegaan, nog ruim voordat mijn eerste Amerikaans boek uitkwam: Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair

2005 Satcha Valies ging voor Kroeshaar.com een workshop verzorgen voor Adoptie kinderen in  Otterlo

~~~~~

Toen ik aan het eind van het jaar naar Suriname ging voor de Sabi Wiri Dei maakte Nina Jurna een verslag van kroeshaar.com voor RTL.  

2006 Het jaar van de meeste evenementen:

2007 Hoewel ik geen foto’s heb van Adornment in de UK, was best een belevenis.

Kroeshaar.com bij Women Inc. was super geslaagd. De vrouw op de foto links, Akisi, is een van de mensen die ik nooit zal vergeten. Ze schreef me een gevoelige mail waarin ze uitlegde wat de bijeenkomst voor haar had betekend. Helaas is die verloren gegaan tijdens de crash van 2008.

2008 was een inspirerend jaar in vele opzichten. Behalve America’s Next Natural Model had ik ook mijn eerste lezeing en tentoonstelling, The Pursuit of Nappiness in Manhattan, New York.

Het was niet te vergeten het jaar van Obama die ik persoonlijk heb mogen ontmoeten. Ik was dolblij dat ik was uitgenodigd door de Nederlandse TV om mijn mening te geven over de Amerikaanse Verkiezingen.

Mireille Liong, kroeshaar

2009 was een ramp. Bij het verhuizen naar een andere Internet host, heb bijna beide websites verloren net in de tijd dat ik een virus op mijn pc had waardoor ik niet meteen een backup bij de hand had. Maanden ben ik bezig geweest pagina’s te herstellen en informatie bijelkaar te schrapen. Een les om nooit te vergeten. Je zou bijna vergeten dat ik ook een Kroeshaar Kalender had gemaakt.

Mireille Liong, kroeshaar

2010 Vol goede moed heeft kroeshaar.com samen met SME een nieuwe Sabi Wiri Dei georganiseerd. Het werd super spectaculair met de populaire Tante Es en een fantastische kroeshaarhow.

~~~~~

De modellen van Sisterlocks consultant Chantel en Anoushka Schmidth van Natural Nation Haar Salon hadden veel bekijks maar ook de kanidaten voor de allereerste Miss Kroeshaar. 

Miss Kroeshaar Nederland

2011 Het succes van de Sabi Wiri Dei 2010 werd herhaald in een grotere ruimte in Amsterdam Zuid Oost. Het werd inderdaad zo mogelijk nog spectaculairder met een nieuwe Miss Kroeshaar live gekozen door het publiek.  Zie hier de foto’s.

Maroon Challence for America's Next Natural Model

2012 is nog niet voorbij maar twee hoogte punten van dit jaar waren Kroeshaar goes Guadeloupe! en het Kroeshaar Filmfestival in Suriname.

Een ander hoogte punt was toen de kanidaten van America’s Next Natural Model een fotoshoot deden in Marron kleding. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *