fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe krijg ik zo een mooie grote afro?

Hoi, Mijn naam is Linda. En ik had een paar vragen over het verzorgen van mijn haar. Ik heb een Afrikaanse achtergrond. Mijn moeder is Congolese en mijn vader Angolese. Ik heb haartype ”tight-O” en ”Looser-O”. Ik vind het verschrikkelijk moeiijk om mijn eigen haar te verzorgen.

the best natural shampooIk heb het van thuis uit niet echt mee gekregen. Mijn moeder schoor haar haren altijd kaal. En mijn haar werd altijd gerelaxed. Sinds mijn 16e ben ik gestopt met het relaxen van mijn haar (ik ben nu 20). Wel ben ik altijd door gegaan met het vlechten en weaven van mijn haar.

Als Shampoo en conditionair gebruik ik altijd Dark and Lovely Moisture plus conditioning shampoo. daarnaast gebruik ik altijd Dax Bergamot Pomade. En vaak als ik het in model wil brengen gebruik ik dan Fantasia IC Hair Polisher Olive moisturizing shine serum, dat varieer ik vaak van of het vloeibare vorm of de spray er van.

Ik heb gemerkt dat afgelopen jaar mijn haar erg achteruit is gegaan. Hij is niet meer gelijk. Dat komt omdat ik low/sidecut heb gehad.

Vorig week heb ik mijn weave eruit gehaald. Mijn haar zat zo erg in elkaar gebald dat ik er bijna niets mee kon. ik heb toen gewassen, pomade erin gegooid, en ik heb het naar achteren gevlochten. Nu loop ik rond met hoofdoeken (wat ik een moderne twist aan probeer te geven).

Ik wil heel graag mijn natuurlijke haar behouden en ik verlang heel erg naar het haar dat ik ooit mee geboren ben. Ik weet alleen niet hoe en waar ik moet beginnen.

Ik heb een beetje zitten surfen op het web, en ik ben twee merken tegen gekomen die mij erg aanspreken. Namelijk Mizani en Trichovedic.

Hoe moet ik beginnen?! Moet ik mijn haar eerst knippen voordat ik natural kan gaan? Want ik heb een beetje op youtube zitten kijken. Vele van deze vrouwen gaan eerst door 1rst en 2nd chops, voordat ze de daadwerkelijke structuur van hun haar terug hebben.

Enige informatie wat ik mis is hoe onderhouden ze het? Welke producten gebruiken ze? En hoe zorgen ze er voor dat hun haar groeit? Ik ben heel erg van het lang haar. Ik zou zo graag zo’n grote afro willen. Maar hoe maak ik dat begin kunnen jullie mij helpen?

Ik hoor graag iets van jullie!

Met vriendelijke groet,

Linda

——————————————————————-

Beste Linda,

Bedankt voor jouw bezoek aan kroeshaar.com en al jouw vragen.

going natural silky shea hair butterJammer dat je geen foto hebt meegestuurd. Ik zou je haar graag willen zien want als je 4 jaar geleden bent gestopt met relaxen zou je nu natural moeten zijn. Je hoeft je haar dus niet te knippen. Als het goed is loop je nu met jouw natuurlijk haar rond. NIet met het haar waarmee je geboren bent want dat verandert met de levens jaren.

Het is zeer begrijpelijk dat je het moeilijk vind om je haar te verzorgen. Niet alleen omdat je het niet van huis uit hebt meegekregen, maar vooral omdat het altijd gerelaxed was. Toch is het verzorgen van kroeshaar niet moeilijk. Het belangrijkste is om de mentale omschakeling te maken. Op het moment dat je namelijk beseft dat de haarverzorgingsmethoden die je gewend bent zijn gebaseerd op een compleet ander haartype dan dat van jou, zal het makkelijker gaan.

Simpel gezegd, elke dag kammen en wassen, hoort bijvoorbeeld niet bij kroeshaar. Niet omdat het moeilijk haar is, het is gewoon een ander haarsoort waar andere maatstafen gelden. Net als hoe je niet kunt zeggen dat glad haar moeilijk is omdat cornrows (kwiekwieba) niet blijven zitten.  

Het kan even duren voordat het echt tot je doordringt maar intussen kun je al beginnen met de juiste producten te zoeken voor jouw haar. Wat vind je haar bijvoorbeeld lekkerder, olie, water of een mix van de twee? Dat is belangrijk om te weten omdat je zo de juiste haarverzorging kunt kiezen.

De merken die je noemt heb ik persoonlijk nooit gebruikt, maar wat ik je mee kan geven is probeer ook zoveel mogelijk producten op natuurlijke basis te kiezen. In de webshop bijvooveeld zijn de haarproducten speciaal ontwikkeld voor kroeshaar en ze zijn vrij van cosmetische ingredienten die op de verbodenlijst staan.

Als je het haar zo lang in vlechten hebt gedragen lijkt het me goed om een schoon begin te maken en een Detox te doen met de Detox Conditioner of Clean Start. Je zal merken hoe anders jouw haar aanvoelt na een van deze behandelingen.

Voor de verzorging kun je kiezen. Houd je haar dus bijvoorbeeld meer van olie, dan zou ik je de Silky Shea Haarboter aanraden, meer van water, kies voor de gel. Wil je een combinatie van water en olie kies dan voor de haarmelk.

Met jouw haar zou het niet zo moeilijk moeten zijn om een afro te maken. Ik zou in eerste instantie denken omdat je gemengd bloed hebt, dat je misschien niet zo een kroese afro als ik krijgt, maar zoals je jouw haartype beschrijft zou het wel moeten lukken. Zoals je misschien op de foto kunt zien heb ik persoonlijk namelijk ook voornamelijk strakke o-krulletjes. Bij deze een link naar mijn instructies voor een afro: Zo maak je een Afro Video. Stuur je een foto voor ons wanneer het is gelukt?

Odi,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *