fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn gerelaxte haar is lelijk stijf, wat kan ik doen?

Hoi! Ik heb een vraag over kroeshaar, curly, relaxen en van alles. Van jongs af aan relax ik mijn haar. Ik heb geweaved, gevlochten en gerelaxed. Ik ben weave al een tijdje zat dus dat doe ik niet meer. En ik probeer om mooi haar te krijgen met relaxed haar, maar het lukt me niet.

gerelaxt haar
Mijn haar is stijf terwijl ik wel vocht geef door elke 2 weken een deep conditioner te doen. Ik probeer niet veel hitte te gebruiken dus ik ‘airdry’. Mijn haar voelt niet echt droog aan of zo het is gewoon zo stijf.

Het is ook halflang en ik kan er niet veel mee. Ik kan het nooit los dragen omdat het zo lelijk stijf is. Ik zit eraan te denken om de hele handel eraf te knippen en met vlechten te beginnen netzolang totdat het een goeie lengte heeft en met natural te beginnen, maar straks ga ik daar ook fout in.

Ik ben niet iemand van veel haar verzorging. Ik wil niet een hele dag nodig hebben om mijn haren te wassen. Het liefst was ik het conditioner derop en gewoon laten drogen en dat als het droog is dat ik er nog wat mee kan ipv alleen maar in een staart. Ik lees allemaal verhalen van andere mensen over hun succes met relaxed of natural hair, maar…ik weet echt niet wat ik moet doen…:(

gr, Joselina 

——————————————————————-

Beste Joselina,

going natural detox conditionerJouw verhaal brengt me helemaal terug naar de tijd waarin ik relaxte. Mijn haar was statisch stijf, brak alle kanten en ik was radeloos. Misschien breekt jouw haar niet maar toch weet ik als geen ander hoe je je voelt. Hopelijk helpt het jou opweg als ik je vertel hoe ik het heb aangepakt.

Om te beginnen was ik het net als jij zat en klaar om mijn haar knort te knippen. Dat is echter nooit gebeurd omdat de natuurlijke kapper dat toen niet deed. Ze zei het haar valt wel vanzelf af. Dat is waar maar inmiddels weet ik dat het beter is om stukje bij beetje af te knippen als je niet alles in een keer wil afknippen. Aan jou de keus.

Hoewel ik niet kort heb geknipt was ik niet bang om met kort haar te lopen. Mijn haar was in het midden zo erg afgebroken dat ik er niet veel mee kon. Ik liep dus met kleine “Motjo Koembas”. Dat zijn vlechtjes die je naar binnen stopt. Je kunt ze een beetje vergelijken met bantu knots.

De vlechtjes liet ik elke twee weken maken en de derde week maakte ik ze dan zelf opnieuw zodat ik kon leren met mijn eigen haar om te gaan.

Mijn haar is nog nooit ze snel gegroeid in die tijd. Dat kwam natuurlijk omdat ik was gestopt met relaxers maar ook omdat ik betere producten gebruikte. Ik kwakte niet meer halve potten haarvet op mijn hoofd maar gebruikte gewoon een goede shampoo, conditioner en een haar cremes vergelijkbaar met de Silky Shea Haarboter.

Vlechten is natuurlijk ook een optie maar dan moet je heel lang zitten om het in te doen en hoewel je nauwelijks tijd kwijt bent aan verzorging, duurt het nog langer om ze eruit te halen.

Wat me eerlijk gezegd mischien wel de beste optie voor je lijkt is om je haar te lokken. Je zou Sisterlocks of Braidlocs kunnen doen zodat je niet hoeft te knippen of je zou het haar kunnen kortwieken en dan meer traditionele locs kunnen doen. Op de foto links een kun je zien hoe Sisterlocks eruitzien. Hier is een lijst van kappers bij wie je terecht zou kunnen voor de verschillende typen locs: Kapsalons

Als je gewoon gerelaxt wil blijven zou ik je adviseren om de Kruiden Shampoo te bestellen en de Detox Conditioner voor een diepe reiniging. Je zal merken dat het haar veel losser en soupeler aanvoelt. Dat komt omdat de detox de opgehoopte resten die het haar stijf laten aanvoelen, absorbeert. Probeer ook de Silky Shea Haarboter voor dagelijkse verzorging. De boter beschermt ook heel goed tegen de hitte. Ik denk dat je dan ready bent voor een nieuw begin. Onthoud wel dat alle begin lastig is. Of je nu voor locs kiest, kort knippen of de langere weg van transformatie, alles zal tijd nodig hebben om te wennen. Succes!

Odi,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *