fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik voel me niet mooi met mijn kroeshaar; inspiratie voor en door kids

Hallo, Als eerste wil ik heel graag zeggen dat je echt waar een prachtige site hebt! Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik jou verhaal aan het lezen was. Ik voel me net hetzelfde en heb bijna exact hetzelfde meegemaakt als jij. Mijn mama is van Belgie, mijn papa van Ghana. Gevolg is dat ik een grote bos krullen op mijn hoofd heb staan. Ik voel me er eigelijk heel ongelukkig bij, en heb ontzettend veel bewondering voor jou!!!!

Icelina nootdorp Meisje met blond kroeshaark heb al alles geprobeerd, ontkrullen met een brandend goedje dat mijn hoofd doet gloeien, en pijnlijke wondjes achterlaat, krullen laten, stijltang,… Maar niks lijkt echt te helpen. Ik voel me er echt niet “mooi” door.

Als ik dan rond me heen kijk en iedereen zie met prachtig haar dat altijd perfect lijkt, en dan naar mijzelf in de spiegel. Dan zie ik een staartje levenloze kapotgestijlde, afgebroken sprieten hangen.

Ik ben echt radeloos, en voel me er niet goed bij. Ik heb enorm veel respect voor jou! Je bent een prachtige vrouw met een levendig, stralend kapsel.

Vriendelijke groetjes,
Jessica

——————–

Lieve Jessica,

Bedankt voor jouw mailtje. Uiteraard ben ik super blij dat je de kroeshaar website prachtig vindt, maar wat me vooral heeft geraakt zijn de emoties die de site bij je los heeft gemaakt. Het gevoel dat je zo open hebt verwoord is echt geweldig inspirerend om te lezen. Graag leg ik uit waarom.

Het doel van deze site is namelijk altijd geweest om de ware schoonheid van kroeshaar te laten zien, tegen de negatieve, achterhaalde en stereotypische denkbeelden in. Dat is niet altijd even makkelijk, om juist die reden die je ook beschrijft.

Heel veel vrouwen met kroeshaar zijn er net als jij, zo van overtuigd dat kroeshaar niet mooi is, dat ze niet met hun eigen natuurlijke strengen de straat op durven te gaan. Als gevolg hiervan doen ze er letterlijk alles aan om te voorkomen dat het haar er kroes uitziet. Van straighten en tangen tot en met curly en texturizers.

Als het haar dan breekt en ze kale plekken krijgen kopen ze gewoon een weave om de schade te camoufleren. Dat is heel erg triest want zo los je het probleem natuurlijk niet op, maar vernietig je eerder je eigen mooie haar nog verder terwijl er echt helemaal niks mis is met kroeshaar.

Jou ben ik zeer dankbaar want jouw woorden geven mij hoop! Het is voor meisjes en vrouwen zoals jij dat ik doe wat ik doe en jouw mailtje is voor mij levend bewijs dat de uren wel besteed zijn.

De prachtige vrouw die je op de website ziet is namelijk een weerspiegeling van jezelf; een afrocentrische vrouw die zich niet schaamt voor haar roots, maar haar haarwortels letterlijk de kans heeft gegeven tot bloei heeft laten komen. 

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er een dag komt dat je heel gelukkig zal zijn met jouw eigen haar en dat je diezelfde prachtige vrouw die je in jouw mailtje beschrijft, kunt zien wanneer je in de spiegel kijkt. Hopelijk kun je zien hoe speciaal kroeshaar is. Bij deze nog een videotje van een 10 jarige met dreadlocks. 

Laten we contact houden,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *