fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Memorial Day Weekend

Memorial Day Weekend is een lang weekend ter ere van de gevallenen van de VS. Op de Memorial Day zelf, de laatse maandag van mei, bezoekt POETUS, President Of The United States, traditiegetrouw een militaire begraafplaats om een krans te leggen terwijl in de rest van het land vrienden en famlie bijeenkomen om gewoon gezellig samen te zijn. Behalve heel veel sales en bbq’s is er in Brooklyn dan altijd het African Dance Festival van BAM, Brooklyn Academy of Music. 

 

{loadposition google3}


Kroeshaar is normaal op het BAM Festival voor zowel moeders als dochters .


Vanuit heel de wereld worden Afrikaanse dansgroepen uitgenodigd om op te treden tijdens dit fesitval dat al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd. Ondanks de naam “Dance Africa” biedt BAM’s langst lopend programma veel meer dan dans. Het is een van Amerika’s grootste festivals die ook Afrikaanse muziek en cultuur op een spectaculaire manier uitdraagt. De openlucht bazaar met meer dan 300 kleurrijke kraampjes met veelal origineel en unieke creaties, is al een hele belevenis opzich.

Toen ik in 2004 voor het eerst per ongeluk tegen dit festival aanliep, wist ik niet wat ik zag. Pure Shea Butter in een kalebas, kleurige gewaden die niet in de winkel te verkrijgen waren, handgemaakte accessoires, beauty producten, sappen, eten, muziek en daar bovenop waren er ook nog ongeloofelijk mooie kapsels die daar rondliepen!

Ik werd echt helemaal gek. Het viel me op dat 99% van de vrouwen gewoon kroeshaar had. Voor het eerst in mijn leven als volwassen vrouw was ik in een omgeving waar kroeshaar normaal was. Kroeshaar was de norm! Voor het eerst in mijn leven zag ik voorbeelden van kapsels die niet gebaseerd waren op een ander haartype, maar echt gewoon gemaakt waren voor kroeshaar; voor mijn eigen natuurlijke haar.

Voor iemand die nog niet zo goed wist wat ze precies moest doen met haar eigen krulletjes, was dit een overweldigend inspirerende ervaring. Het was dan ook op dat moment dat ik besloot mijn interesse in fotografie verder te ontwikkelen. Sindsdien ga ik dan ook elk jaar terug om rond te kijken, exotisch gezonde hapjes uit te proberen, aparte sieraden te kopen, mensen te ontmoeten en uiteraard foto’s te maken. Zie de slide show van dit jaar om je een indruk te geven. De foto’s van de kapsels volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *