fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kort Kroes & Sexy

Kort Kroeshaar

Stlijlvol, strak en sexy! Een kapsel voor de kroes ede met lef. Aanbevolen producten: de Silky Shea Haarboter en Kruiden Styling Gel.

Kort kroeshaar is misschien wel het minst populaire haartype. Maar al te vaak krijg ik te horen dat als je licht getint bent, je nog wel weg komt met een kort kroes kopje maar dat als je echt donker van kleur bent kort kroeshaar zeker niet wordt gewaardeerd. En dat niet alleen. Vaak genoeg schromen zelfs volslagen vreemden ook niet om hun afkeuring herkenbaar te maken. Bovendien wordt bijna steevast aangenomen dat je gay bent, (te) zwart bewust of gewoon onvrouwelijk. Geen wonder dat Zwarte vrouwen het haar liever niet kort knippen als ze kroes gaan.

De Loc Glove voor kroeshaar en krullenWordt dit zelfde haar van nog steeds dezelfde lengte ontkroest, dan is het een heel ander verhaal. Super sterren als Halle Berry tonen namelijk al jaren dat bovengenoemde stereotypen gerelateerd aan kort haar onzin zijn. Helaas zijn er niet veel actrices van formaat die durven te poseren met het haar dat ze van nature hebben meegekregen.

Viola Davis die dat pas geleden wel heeft gedurfd tijdens de Academy Awards werd al heel snel on-sexy en on-vrouwelijk genoemd door talk show host Wendy Williams die zelf altijd weaves draagt maar beweert haar natural niet te ontkroezen.

Wat wij duidelijk missen zijn voorbeelden van kroeshaarkapsels die deze waanideeen tegenspreken. Er zijn genoeg kroeshaar kapsels die kort, stijlvol en sexy zijn, maar we zien ze te weinig.

Bij deze daarom de eerste in een serie Short & Sexy kapsels die hopelijk niet alleen kroes edes stimuleren om niet bang te zijn het eigen haar te dragen, maar ook degenen met achterhaalde ideeen de mond te snoeren.

Strakke pijpekrulletjes, ook wel coils genaamd

Dit kapsel zal elke onzekere beginneling die de stap heeft genomen om kroes te gaan, de nodige dosis zelfzekerheid meegeven die nodig is om het proces voort te zetten. Dit kapsel is niet alleen stijlvol en sexy, het toont jouw unieke gezicht aan de wereld zoals nooit te voren. Zelfs mensen die je van dichtbij kennen zullen bijvoorbeeld opeens beseffen dat je toch hele mooie ogen hebt maar het belangrijkste is nog dat je jouw eigen haar van dichtbij leert kennen op een nieuwe manier. Je zult versteld staan hoe perfect uniek je eigen krulletjes zijn en zult ze leren waarderen zoals nooit te voren.

 
Benodigdheden
:
Vers gewassen kroeshaar
De Going Natural Loc Glove
Silky Shea Haarboter
Kruiden Styling Gel

Dep jouw haar als je onder de douche vandaan komt om het overtollige water op te zuigen. Wrijf dan een likje Silky Shea en Styling Gel in de handen en smeer de mix vervolgens in het haar.

Neem dan een washandje of jouw zachte borstel, plaats het op jouw haar en maak dan draaibewegingen; van rechts, naar links, naar voren, rechts voor en dan weer naar links. Het is dus een simpele circulaire beweging. Blijf wel een ricthing uitdraaien tegen de klok in. Als je dit blijft doen zie je na een paar minuten deze mooie krulletjes verschijnen, zie ook de video.

De krulletjes blijven 4 dagen tot een week zitten. Opnieuw doen kost zoals je ziet nauwelijks tijd. Makkelijk, simpel en het vergt nauwelijks tijd.

 
 
“Like” dit artikel als je het leuk vindt en kllik “Share” om het met je vrienden op facebook te delen.
 
 

 

De mooie dame in de video gebruikt naar mijn mening net iets teveel producten. Een mix van de de Haarboter en styling gel moeten genoeg zijn, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon proberen met olijfolie uit de keuken. Als je haar maar goed zit, toch?

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *