fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe voorkom ik dat mijn haar verder breekt?

Hallo! Ik ben Cherelle en ik heb erge kroes. Ik heb mijn haren al meerdere malen gerelaxed en heb nu net mijn extensies (vastgemaakt met metalen ringetjes) uitgedaan, voorheen liet is mijn nekhaar altijd aan vlechten vastnaaien. Het is nu super dun, ik kan wel huilen. Het is kort en dun en om te voorkomen dat het verder breekt moet het nog wel korter geknipt.

afgebroken haar haaruitval haarbreek

Wat kan ik gebruiken zodat het zo snel mogelijk weer gezond en langer wordt en is er een methode van extensies of iets wat ik in de tussentijd kan gebruiken dat niet schadelijk is voor mijn eigen haar?

Ik hoop op een spoedig antwoord!

groeten, 
Cherelle

===========================================

Hi Cherelle,

Bedankt voor jou bezoek aan kroeshaar.com en jouw vraag. Ik ben wel erg benieuwd hoe oud je bent, hoe vaak je hebt gerelaxt en hoe vaak geweaved.

Het probleem dat je beschrijft is heel herkenbaar. Je bent hier aan het juiste adres. Jouw probleem is een die onze gemeenschap behoorlijk teistert. Een van de grootste fouten die vrouwen maken is een weave vastmaken aan haar dat pas is gerelaxt. In mijn boek heb ik erover geschreven en op de site heb ik het ook zo vaak vermeld: 

Een weave op pas ontkroest haar is vragen om problemen. Jouw eigen haar gaat dan bijna geheid afbreken.

Dat komt omdat haarstrengen die pas een chemische behandeling hebben ondergaan verzwakt zijn. Het is net als wanneer je een operatie hebt ondergaan en meteen daarna een zware gewichten gaat heffen. Jouw haar kan dat niet aan.

Natuurlijk wordt het haar toch eerst gerelaxt omdat het anders niet matched met het haartype. Zeker als je ringetjes gebruikt, maar het is echt niet goed voor de gezondheid van je eigen haar. 

going natural detox conditionerHelaas zijn er weinig goede kappers die je dit zullen vertellen. Ik heb jarenlang gelopen met kale plekken en het enige wat advies dat ik te horen kreeg was vaker relaxen met een mildere relaxer. Het is echt triestheid geblazen. Het is een harde les maar uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de gezondheid van je eigen haar. Ik ben blij dat je hier terecht bent gekomen. Je klinkt jong genoeg om het probleem te herstellen. Bij mij is het gelukt, hopelijk gaat het bij jou ook lukken.

Wat je wel moet beseffen is dat het niet overnight gebeurt. Een voordeel dat je hebt is dat jouw haar kort is en dat je beseft dat jet het korter moet knippen. Je ziet het misschien niet zo, maar als het ongezonde deel van je haar er eenmaal af is dan kan je eigen haar het snelst herstellen en lekker gaan groeien. Feit is dat als je jarenlang het haar hebt mishandeld, je niet kunt verwachten dat jouw haar met een behandeling weer super gezond is.

Voorlopig zou ik extensies afraden. Je schaamt je nu misschien voor je haar omdat het kroes is en de lengte daarvan maar het is echt niks om je voor te schamen. Van jongs af aan hebben we geleerd dat kroeshaar niet mooi is, dat mannen het niet aantrekkelijk vinden en dat het onacceptable is. Allemaal onzin.

Het ware begin van de transformatie naar jouw natuurlijke haar is beseffen dat je jarenlang je eigen haar heb vernietigd omdat je dacht dat het niet goed genoeg was. Misschien is dit punt dus een goede aanleiding om te beginnen te beseffen dat het geen schande is om kroeshaar te hebben. De enige reden waarom wij als volk zo obsessief compulsief snakken naar zogenaamd “goed” haar is omdat we diep in ons hart geloven dat kroeshaar lelijk is. Net als elke compulsieve obessie gaat het ten koste van onze gezondheid. Het is aan jou de keus of je er echt mee wil dealen of dat je liever blijft geloven dat je lelijk bent met kroeshaar en niet goed genoeg voor de wereld om je aan te zien met kort kroeshaar. Net als ik weet jij dat het onzin is en hopelijk maakt het het proces iets makkelijker.

Nu over de gezondheid van je haar. Goed haar begint met een goede verzorging. Als je de volgende instructies opvolgt zal je sneller dan je denkt weer gezond en bloeiend haar hebben. Het heeft niet alleen perfect voor mij gewerkt maar ook voor een ieder ander die ik het heb aangeraden.

1) Was je haar een keer per week met de Going Natural Kruiden Shampoo en condition daarna met de  Detox Conditioner.
2) Ik weet je haartype niet precies maar de Silky Shea Haarboter is een van de meest favoriete producten uit de webshop die wordt gebruikt door mensen met verschillende haartypen. Op basis daarvan zou ik het aanraden voor dagelijks gebruik om het haar zacht en soepel te houden.

Voor een leuk kapseltje zodat je je niet ongemakklijk hoeft te volen met je kort kroeshaar, verwijs ik naar dit mooie kapsel voor kort kroeshaar. Ik hoop van harte dat je er plezier in krijgt.

Voor een leuk kapseltje zodat je je niet ongemakklijk hoeft te volen met je kort kroeshaar, verwijs ik naar Kort Kroes & Sexy. Ik hoop van harte dat je er plezier in krijgt.

Succes!

Mireille

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *