fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Tentoonstelling New York

top-locs2 Onverhoopt heb ik gereageerd op de oproep van Black Voices om foto’s in te sturen voor een tentoonsteling als eerbetoon van de legendarische Gordon Parks.

De heer Parks was een baanbrekende fotograaf en regisseur wiens werk tot de dag van vandaag een inspiratie vormt voor nieuwkomers op beider vakgebied.

Hoewel zijn zwart/wit portretten voor Vogue magazine adembenemend mooi zijn, geniet Parks de meeste bekendheid van zijn foto series voor het Amerikaans tijdschrift Life en als regisseur van de film Shaft. Zijn camera gebruikte hij als wapen door onrecht en racisme te belichten op een manier zoals niemand dat ooit eerder had gezien.

Hoewel hij dus niet de minste is heb ik me niet laten intimideren en het gewoon gewaagd enkele van mijn foto’s in te sturen. Mijn moeder zei altijd; Nee heb je, ja kan je krijgen en o wat ben ik blij dat ik de gok heb genomen. Ik ben werkelijk waanzinnig blij dat twee stukken van dit kleine meisje uit Suriname zijn uitgekozen voor de tentoonstelling A Choice of Weapons.

Top Locs

Top Locs: deze foto is genomen op het Bam Festival in 2009.

In zekere zin gebruik ik mijn camera ook wapen. Niet alleen om de schoonheid van kroeshaar te belichten maar ook om tegelijkertijd te laten zien hoe achterhaald de pijnlijk diepliggende onterechte stereotype ideeën over ons haar zijn.

Dit zijn de gekozen stukken: Top Locs en Crown of locs tussen 25 april tot en met 29 mei, mail me of loop even langs de gallery.

1199 SEIU Gallery
310 West 43rd Street
in New York, NY. 

Crown of Locs: deze foto is genomen op het African Arts Festival in 2011. Het was een prachtige zomer dag. Dat kun je zien aan de wolken.

Shakilla is inmiddels een bekende van me. Ze loopt er altijd prachtig gestyled bij, maakt ook zelf haar kapsels en is heel trots. In 2004 heb ik haar voor het eerst gespot. Ze was niet heel willig om gefotografeerd te worden. Over die tijd zegt ze zelf: I thought I was too fabulous. Nu belt ze me wanneer ze weer een nieuw kapsel heeft.

Voor meer zie de Video van de Gordon Parks Tenoonstelling.

Zie hier de Foto collectie voor de Herdenking Slavernij Verleden 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *