fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Whitney Houston

Meer dan overschaduwd stonden de Grammy Awards dit jaar in het teken van de geest van Whitney Houston. Nadat haar dood was vastgesteld in het Beverly Hilton alwaar ze verbleef voor de Grammy Awards en pre-party van Clive Davis, leek een mineur stemming ver buiten LA voelbaar. Ze werd levenloos aangetroffen in de badkuip. In Dubai werden fonteinen ter ere van Whitney Houston gesynchroiseerd op de tonen van haar muziek.

 

{loadposition google2}

 

Meer dan overschaduwd stonden de Grammy Awards dit jaar in het teken van de geest van Whitney Houston. Nadat haar dood was vastgesteld in het Beverly Hilton alwaar ze verbleef voor de Grammy Awards  en pre-party van Clive Davis, leek een mineur stemming ver buiten LA voelbaar. In Dubai werden fonteinen ter ere van Whitney Houston gesynchroiseerd op de tonen van haar muziek.

De doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld, maar aangezien het publiek geheim was dat Whitney waarschijnlijk terug gevallen was in haar druggebruik, werd er van alles gespeculeerd. Wat de oorzaak ook moge zijn van het overlijden van deze mega ster, ze was een van de beste zangeressen ooit en niemand kan dat tegenspreken. Van zanger Gordon tot en met de laatste X-Factor winnaares hebben inspiratie geput uit de muziek van Whitney Houston.

De hele dag door werd haar muziek gedraaid en belden luisteraars, bekende en onbekenden om hun Whitney verhaal te delen met de rest van de wereld. “Where do broken hearts go”  bracht me terug naar een tijd waarin ik dacht mijn eigen gebroken hart nooit te zullen overleven. Op CNN reageerden de mega bazen uit de industrie zoals Simon Cowel en Diana Ross. Diana Ross die is genomineerd voor een life-time award verwoordde wat iedereen voelde. Ze zei niet in de stemming te zijn en dat ze niet instaat zou zijn te genieten van haar moment.

De Grammy Awards, dit jaar gepresenteerd door LL Cool J begonnen met een gebed voor de overleden Whitney Houston gevolgd door een video van haar optreden tijdens de Grammies. LL Cool J heeft gelijk, muziek brengt mensen samen, meer nog, de noten verbinden ons. In goede en slechte tijden om gelegenheden te vieren, maar ook om te helen. Geen artiest die haar naam niet noemde. De awards leken dit jaar diepere dimensie te hebben dan ooit te voren. Whitney’s great spirit was voelbaar.

Wat maakt dat iemand naar drugs of alcohol grijpt, is niet te verklaren. De muziek industrie is zeker hard, leven met een partner die niet het beste met je lijkt voor te hebben draagt daar zeker niet aan bij, maar uiteindelijk is het allemaal een persoonlijke keus. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en de consequenties daarvan. Dit is een van de harste dingen in het leven, moeilijk te accepteren als het om een talentvol persoon gaat, maar ook moeilijk als het om jezelf gaat.

Het makkelijkste is om te zeggen; Als ik zoveel talent had, als ik zoveel geld had, als ik die kans kreeg …. Ik kan je een ding zeggen, van buitenaf lijkt het allemaal zo makkelijk, maar makkelijk is het nooit. Ik denk ze net als een ieder, heeft gedaan wat zij dacht dat het beste was. Net als elk mens wist ze waarschijnlijk ook precies waar ze de fout inging, maar helaas is haar de tijd niet gegund om fouten te herstellen.

Ook ik ben verdrietig over het nieuws dat Whitney zo plotseling is heengegaan, maar het kijken naar de Grammies heeft geholpen. Jennefer Hudson die al eerder het nummer “I will always Love you” letterlijk voor Whithney had gezongen mocht het nu weer ter gehore brengen. Je kon een speld horen vallen. Respect voor Jennefer, ze had het zelf duidelijk moeilijk, maar ze heeft het perfect gedaan. Mijn gevoel is er nu een van waardering. Meer nog, ik ben blij dat Whitney heeft geleefd en heeft gezongen en haar waanzinnig talent met de wereld heeft gedeeld. Rust heeft ze zeker verdiend.

 Sister Love


Jennifer Hudson Sings -I Will Always Love You- by TheFlamm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *